Nagy napra virradt a magyar labdarúgás

Eljött a nap, amire negyvennégy esztendeje várnak a magyar futballszurkolók, a válogatott újra Európa-bajnokságon léphet pályára. Oly sok kudarc és kínos magyarázkodás után végre eljött az idő, hogy komoly eseményen szerepeljen nemzeti együttesünk. Az Ausztria elleni mai (M4, 18 óra) összecsapáson itt a lehetőség Bernd Storck (53) szövetségi kapitány csapata számára, hogy megmutassa, helye van a kontinens elitjében – írja a Blikk.

A válogatottunk legutóbb 1972-ben, azaz immár ­­16 ­068 napja volt tagja az Eb-mezőnyének, de már azóta is 10 963 kellett aludnunk, hogy nagy tornán, az 1986-­os világbajnokságon láthattunk a legjobbjainkat.

A keret tagjai elszántak, és növeli a harci kedvet, hogy az osztrákokkal szemben az utóbbi időben remek a mérlegünk, hiszen húsz éve nem kaptunk ki tőlünk, legutóbb 1996. április 24-én, egy barátságos találkozón tudtak fölénk kerekedni. Azóta három összecsapáson két győzelmet és egy döntetlent értek el a mieink.

Ráadásul Király Gábor (40) is jó kabalának számít, hiszen amikor ő állt a kapuban, nem tudott legyőzni bennünket Ausztria.

– Kellemes ilyen statisztikára visszatekinteni, de ez már a múlt, most új feladat vár ránk – jegyezte meg Király, aki ha szerepet kap, 40 évesen, 2 hónaposan és 13 naposan minden idők legidősebb pályára lépője lesz az Európa-bajnokságok történetének. – Ez teljesen más meccs lesz, hiszen az Eb csoportkörében vagyunk. Szeretnénk minél jobban szerepelni.

A fogadóirodák szerint nem a magyar válogatott a kilencven perc esélyese, a világhírű William Hill például 5,5-szörös pénzt fizet a magyar győzelemre, míg az ellenfélére 1,75-öt.

– Mindent megteszünk a mérkőzéseinken. A csapat felkészült az előtte álló feladatokra – jelentette ki Bernd Storck.

Hirdetés