8 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapSportIlyen lesz az új vasutas sportcsarnok

Ilyen lesz az új vasutas sportcsarnok

Multifunkcionális sportcsarnok épülhet a PVSK Verseny utcai sporttelepén. Több éves előkészítő munka után várhatóan jövőre elkezdődhet az építkezés, hogy az új létesítményt 2018-ban – az egyesület megalapításának 100. évfordulója előtt egy évvel – átadhassák a nagyérdemű számára.

A 940 millió forintból épülő multifunkcionális – több sportág, így a kosárlabda mellett kézilabda és futsal számára is használható – létesítmény beruházási költségeinek hetven százalékát tao-pénzekből fedezik, a maradék harminc százalékot – mintegy 282 millió forintot – az egyesületnek önerőből kell előteremtenie.

pvsk2
Így nézne ki belülről

A beruházásról a pécsi önkormányzat százmillió forinttal járul hozzá, amiről már közgyűlési döntés is született. A maradék százmillióra is van remény, hiszen a klub már egyeztetéseket folytat az egyetemmel – igaz, nem hivatalosan – a hiányzó forrás megszerzéséről.

Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója úgy nyilatkozott korábban, hogy az új csarnok nagy előrelépést jelenthet Pécs sportinfrastruktúrájában.

pvsk3
Ilyen madártávlatból a sportkomplexum

– Az önkormányzat jóvoltából a PVSK kosarasai is évek óta ingyenesen használhatnak egy bizonyos órakeretben városi sportlétesítményeket, úgy a PSN Zrt. sportiskolája is kap órakeretet az új csarnokban, amely során tovább javulhatnak a pécsi fiatalok edzéskörülményei – mondta.

pvsk4
Nem néz ki rosszul…

A már elkészült látványtervek szerint mintegy százötven néző szurkolhat a lelátón, a központi épületben pedig a szokásos infrastruktúra mellett egy kis étterem is a sportolók rendelkezésére áll majd.

A PVSK mindezeken túl újabb hároméves támogatási szerződést kötött az önkormányzattal, így évente 46 millió forintot fordíthat utánpótlás-nevelésre, különböző versenyeken való részvételre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő