Négy nap alatt három pécsi érem

Fodor Gyöngyi szép teljesítményt ért el

A PSN Zrt. Sportiskola futója, Fodor Gyöngyi négy nap alatt háromszor állhatott a dobogóra. Május 23-án, szombaton rendezték az 1. Pécs-Orfű félmaratont, amelyen a PSN Zrt. Sportiskola futói arany- és ezüstérmet szereztek. A férfiaknál Halász Ádám felállhatott a dobogó legmagasabb fokára, a hölgyeknél Fodor Gyöngyi a második helyen ért célba.

A PSN Zrt. Sportiskola futója, Halász Ádám 3:29 perc/kilométeres tempóval nyerte a Pécs és Orfű közötti félmaratont . A pécsi fiú 1:13.11-es idővel ért célba az aszfaltozott kerékpárúton és az erdei terepeken haladó távon.

– Ugyan még csak az első hivatalos verseny volt Pécs és Orfű között, de nagyon jól sikerült a szervezés. A pálya nagyon tetszett, még a sáros és vizes részek is izgalmasra sikeredtek. Az emelkedő eléggé kifárasztott, de még szerencsére maradt annyi erőm, hogy nemcsak megtartani, hanem növelni is tudtam az előnyömet – mondta a győztes.

Fodor Gyöngyi szép teljesítményt ért el
Fodor Gyöngyi szép teljesítményt ért el

A hölgyeknél a PSN Zrt. Sportiskola atlétája, Fodor Gyöngyi négy nap alatt három versenyen állt rajthoz, a kitartása és felkészültsége eredményeként mindhárom megmérettetésen érmet akasztottak a nyakába.

– Most már jól vagyok, – válaszolta kérdésünkre kedden a sportoló – május 21-én, csütörtökön a Belügyminisztérium által szervezett terepfutó országos bajnokságon álltam rajthoz, szerencsére a tavalyihoz képest jóval könnyebb pályán futottunk, az előző évi terep már szinte sérülésveszélyes volt, így az idén módosítottak az útvonalon. Végig esett az eső, így a csúszós talaj megnehezítette a futást, de boldog vagyok, hogy harmadikként értem célba. A pénteki átmozgatást követően szombaton a Pécs-Orfű következett, amely igencsak megterhelte az izomzatomat. Meglepődtem, hogy ilyen jól ment a mozgás, emellett Tarnóczi Tamásnak is sokat köszönhetek, aki végig segített a verseny során, ezzel a dobogó második fokára állhattam fel. A vasárnapi Keszthelyi kilométereken a győztes váltó egyik tagjaként amolyan tartalékként ugrottam be, ugyanis az egyik váltótag lemondta a részvételt, így mondtam a csapattársaimnak, hogy az elmúlt napok versenyei miatt ne számítsanak tőlem kimagasló eredményre, de szerencsére a csapatszellem és a jó hangulat erőt adott és végül sikerült az élen végezni – foglalta össze a négy nap alatt begyűjtött három érem történetét a PSN Zrt. Sportiskola atlétája, Fodor Gyöngyi.

Hirdetés