5 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapSportNégyszáz fiatalt vár Rátgéber

Négyszáz fiatalt vár Rátgéber

Mintegy négyszáz fiatal aktív részvételével számol idei, bajai kosárlabdatáborában Rátgéber László, a Pécs női csapatának korábbi sikeredzője.

A Szpartak Moszkvával 2009-ben Euroliga-győztes, legutóbb pedig a török Fenerbahce női csapatát bajnoki címig vezető tréner csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a tábort június 19. és július 2. között kétszer egyhetes turnusban tartják az 1992 óta a „Kosárlabda Városa” címet viselő Baján, ráadásul a városon belül is egy idilli hely, a Petőfi-szigeten működő vízisport centrum ad otthont a programnak.

Hozzátette: már az előzetes érdeklődés is jelzi, érdemes folytatni a 2010-ben indult kezdeményezést, eddig ugyanis mintegy 330, 11 és 18 év közötti korosztályba tartozó fiatal jelezte részvételi szándékát a programon.

„Ezúttal is nemzetközi közösség verbuválódik ebben a festői környezetben, hiszen a magyarok mellett a környező országokból, sőt még Olaszországokból és Törökországból is érkeznek majd fiatal tehetségek” – fogalmazott a mesteredző, aki mintegy 400 táborozó érkezését valószínűsíti.

Rátgéber László kitért arra is, hogy a tanítványok tudását a hazai szakemberek „krémje” – többek között Tapodi Péter, Meszlényi Róbert, Füzi Ákos és Zeljko Djokic -, illetve több neves külföldi edző pallérozza majd, új szakmai program keretében, új módszerek és szempontok alapján. „Még az uszodában sem csak lubickolni, hanem vízikosárlabdázni fogunk” – tette hozzá a tréner, aki kitért arra is, hogy az első két foglalkozás afféle felmérő lesz, s az ezeken tapasztaltak alapján a fiatalokat saját szintjüknek megfelelő csoportokba sorolják.

Ami a végső létszámot illeti, Rátgéber László kijelentette: reményei szerint a tavalyi túljelentkezésből adódó nehézségeket követően idén egyetlen ifjú kosarast sem kell visszautasítaniuk. Mint mondta: köszönet illeti a bajai önkormányzatot, amely nem csupán ideális körülményeket biztosít ehhez a munkához, de a múlt évinél nagyobb számú táborozó elhelyezését is lehetővé tette.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő