Nem jutott döntőbe a PEAC-Pécs

Nem jutott be a döntőbe a pécsi kosárcsapat a Magyar Kupában.

Az utolsó másodpercben bekapott kosárral, de nem jutott be a PEAC-Pécs a kosárlabda női Magyar Kupa döntőjébe, miután az elődöntőben szombat este hatalmas csatában 77-79-re kikapott a Ceglédtől. A döntőben pedig egy régi rivális, a Sopron várt volna a pécsi lányokra.

A szombati második elődöntőben a hazaiak remek első negyeddel rukkoltak elő, a 11 pontos előny megnyugtatta a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnok közönségét, ám a folytatásban fordult a kocka, és a Nagy-Bujdosó Nóra vezette ellenfél utolérte a pécsieket. Sőt, a válogatott bedobó 17. pontjával a Cegléd vonulhatott 40-38-as előnnyel a nagyszünetre.
A térfélcsere után még jobban elhúzott Cziczás László együttese, mivel bekapcsolódott a pontgyártásba a pénteken 27 pontos szerb Maja Skoric is. A 64-56-ról induló negyedik játékrész izgalmasan alakult, a hazaiak többször feljöttek két pontra, az utolsó perc is 77-75-tel kezdődött. A litván Egle Siksniute 13 másodperccel a vége előtt kiegyenlített, és már érett a hosszabbítás, amikor egy másodperccel a dudaszó előtt Skoric bedobta a Cegléd győztes kosarát.

Hirdetés