Németh Krisztián az MTK-ban folytatja

Korábbi klubjában, a jelenleg másodosztályban szereplő MTK-ban folytatja pályafutását Németh Krisztián, háromszoros válogatott futballista. A játékos december 31-ig szóló szerződést kötött a kék-fehérekkel.

A 22 éves támadó augusztus 31-én bontott szerződést a görög Olimpiakosszal, így szabadon igazolható volt.
“Nem az NB II-t választottam, hanem az MTK-t – nyilatkozta az MTI-nek Németh. – Egyébként biztos vagyok abban, hogy rengetegen tekintik ezt visszalépésnek, amivel nem tudok mit kezdeni. Csak azt tudom mondani, hogy néha egyet hátrébb kell talán lépni ahhoz, hogy az ember újra az előtérbe kerülhessen. Én pedig mindenképpen szeretnék nagyot robbantani, méghozzá mielőbb.”

Az U20-as válogatottal 2009-ben világbajnoki bronzérmet nyert támadó hozzátette: augusztusi műtétét követően a vártnál lassabban épült fel, így több lehetősége is elúszott. Ugyanakkor elmondta, hogy reményei szerint januárban ezeknél jobbak lesznek. “Több olyan klub is van, amelyik jelezte, hogy szívesen látna, de a szabályok szerint csak januárban mehetek oda. Ez rossz, de rosszabb lenne, ha addig egyáltalán nem játszanék. Az MTK most ideális lehetőség az addig hátralévő időre.”

Németh elmondta, hogy a nyáron több NB I-es klub is megkereste, ám ő elsősorban külföldön képzeli el a jövőt. “Az MTK-ba hazajöttem, ez nem olyan, mint egy albérlet, bármelyik másik magyar klub olyan lett volna. Ezen kívül Garami Józsi bácsi személye számomra meghatározó volt. Nagyon sokat kaptam tőle annak idején, és az elmúlt hetekben is. Ha ő úgy gondolja, hogy most én is segíthetek a csapatának, akkor szívesen teszem.”

“Számomra most az a lényeg, hogy mihamarabb csúcsformába lendüljek, ehhez pedig meccsek kellenek. Eleinte ennyi kihagyás után a meccsritmus, a saját játékom megtalálása lesz a cél, és ezeken a mérkőzéseken erre meg lesz a lehetőségem. Abban azért nagyon bízom, hogy az MTK egy komoly NB I-es csapatot kap a Magyar Kupában, és ott az oda-visszavágón lesz lehetőség bebizonyítani azt, amit az előbb mondtam, hogy az MTK elsőosztályú” – tette hozzá a futballista.

Németh 2005-ben az MTK-ban mutatkozott be az NB I-ben, majd 2007-ben szerződtette őt az angol Liverpool, de felnőtt tétmérkőzésen nem lépett pályára a Vörösök mezében. Tavaly augusztusban három évre az Olimpiakoszhoz igazolt, és idén augusztus 31-én válták szét útjaik.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés