13 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportNemzetközi súlyemelő versenyt rendeztek Pécsen

Nemzetközi súlyemelő versenyt rendeztek Pécsen

A régió négy országának versenyzői mérik össze tudásukat a hétvégén Pécsett a Magyar Súlyemelő Szövetség és a Pécsi Súlyemelő Egyesület által szervezett Pécs város nemzetközi bajnoksága elnevezésű megmérettetésen, amelyen az olimpikon Nagy Péter gyakorlatait is megnézheti a közönség.


A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Őri László alpolgármester, aki a verseny fővédnökeként is köszöntötte a sportolókat.

– Örülök, hogy egy ilyen színvonalas nemzetközi versenynek adhat otthont Pécs, emellett külön öröm számomra, hogy mind a versenyszervezés, mind a versenyeztetés terén igen komoly, 55 éves múltra visszatekintő klub működik Pécs városában, amelyet az önkormányzat is támogat. Nagyon jó látni, hogy ilyen sokan eljöttek segíteni és szurkolni, büszke vagyok arra, hogy ilyen összetartó a pécsi súlyemelő társadalom – mondta az alpolgármester.

A Pécsi Súlyemelő Egyesület elnöke, Gyurkovics Ferenc szövetségi kapitányként és versenyzőként is részt vett a szombati megmérettetésen, a megnyitón a következőkkel köszöntötte a sportolókat és az őket elkísérő szurkolókat.

– Nagyon örülök, hogy újra nemzetközi versenyt rendezhetünk a pécsi teremben, mindig jó látni, amikor ennyi kiváló sportoló és a súlyemelést kedvelő sportbarát érkezik városunkba. Emellett büszkeséggel tölt el, hogy nem olyan rég Vajszlón is elindíthattuk a képzést, ahonnan ma is eljöttek a gyerekek szurkolni, így már ők is testközelből tapasztalhatják meg egy nemzetközi verseny atmoszféráját, ami minden bizonnyal motiváló lesz számukra – foglalta össze Gyurkovics Ferenc.

A megmérettetésen Pécs városát a Pécsi Súlyemelő Egyesület öt versenyzője képviselte, a felnőttek között Gyurkovics Ferenc, a férfi ifjúsági korosztályban Trasszer Dávid, a serdülők között Horváth Donát Tibor állt súlyhoz, a hölgyek között ketten, a felnőtteknél Balogh Katalin, a serdülő korcsoportban pedig Papp Eszter Dorka képviselték a város színeit.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő