12 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapSportNyolcadik hely az Európa-kupán

Nyolcadik hely az Európa-kupán

Május közepén Horvátországban rendezték az Akrobatikus Rock ’n’ Roll Európa-kupát. A Sveti Martin na Muri nevű település melletti golf- és wellness központban 14 ország legjobb 30 párosa versengett az Európa-kupáért.

Egy budapesti, két gyöngyösi, valamint a Pécsi Fordan Sportegyesülettől Bereczki Róbert és Matán Szilvia párosa képviselte hazánkat a versenyen. A pécsi páros 2009-ben a Magyar Tánc Sport Szakszövetség bajnoki sorozatában a felnőtt „B” kategória ranglista-győztese lett, így jó esélyekkel indult az Európa-kupán.

A párosnak összesen négy fordulóban kellett bemutatnia tánc- és akrobatika-tudását, és végeredményben az előkelő 8. helyen végeztek, megelőzve ezzel több ismert párost, köztük hazai táncosokat is. Kis szerencsével lehetett volna fényesebb is ez az eredmény, de sajnos két olyan horvát páros is megelőzte a mieinket, akiknek a nemzetközi szakma egyértelmű véleménye szerint semmi keresnivalója nem volt a hetes döntőben.

A Bereczki-Matán páros és edzőik, Papp Viktor és Majorlaki Ágnes azért nagyon örülnek az eredménynek. A versenyzők a 79 párosból álló világranglistán ezzel az eredményükkel előreléphettek a 16. helyre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő