Örömfutást szerveznek a gyerekekért Pécsett

Beteg, rászoruló gyerekeken segít a pécsi futóközösség. Egész pontosan arra kérik a sport szerelmeseit, hogy “két marék ajándékkal” érkezzenek futni. Az örömfutást – aminek nincs tétje –most szombaton délelőtt rendezik a Pécsi Kulturális Központnál (a volt Szivárvány Gyermekháznál).

Tavaly ajándékokkal megpakolt cipősdobozokkal érkeztek edzeni a futók. Az első ilyen akciójuk viszont annyira jól sikerült, hogy idén is hasonlóan jótékonykodnak a mozgás szerelmesei.

– Tavaly száz doboznyi játékot sikerült összegyűjtenünk, amit a futás után át is adtunk a Baptista Szeretetszolgálatnak. Ők osztották szét a gyerekeknek – mondta Papp F. Ferenc, a FutaPécs SE vezetője.

Most nem kell csomagolni a dobozokat

A futóknak nemcsak a sport miatt van hatalmas szívük

– Még az amatőr sportolókat is összeköti valamilyen láthatatlan szál, ez talán a mozgás szeretete. És ha ezt némi jótékonykodással és közös örömfutással párosítjuk, abból csak jó sülhet ki. Éppen ezért idén is szeretnénk jót tenni – tette hozzá Ferenc.

Két marék, semmi több!

Most viszont nem kell sem doboz, sem díszcsomagolás. Elég, ha “két marék ajándékkal” érkeznek futni a jótékonykodók – szól a FutaPécs SE felhívásában.

A pécsi Gyermekklinika mellett működő Pécsi Kórháziskola Alapítványnak segítenek. Nekik a következő dolgokra volna nagy szükségük:

  •  színes A4-es kartonok,
  •  fénymásolópapír,
  •  színes ceruza,
  •  technokol,
  •  esetleg készségfejlesztő kártyajátékok,
  •  színes karton a szivárvány összes színében.

A “két maréknyi ajándék”, ami főként papíráru, készségfejlesztéshez kell majd. Hiszen a kórház mellett tevékenykedő alapítvány egyik célja, hogy elterelje a gyerekek figyelmét a betegségről, másik pedig, hogy játékos formában oktassa is őket.

A két maréknyi ajándék végül készségfejlesztője lesz a beteg gyerekeknek

Nem csak ajándékozni, hanem futni is lehet

Aki kiürítette a kezeit, zsebeit az be is szállhat az örömfutásba. A Pécsi Kulturális Központnál ugyanis 10 órától egészen délig lehet csatlakozni a futókhoz, akik frissítővel és teával is várják a jótékonykodókat.

FutaPécs SE

A FutaPécs SE 2013 nyarán alakult 18 taggal. Most közel százan vannak. Az amatőr sportolókat összefogó csapatban főként aszfalton futnak, de lehet terepfutni, túrakerékpározni és ahogy ez a mostani akció mutatja, jótékonykodni is.

 

Hirdetés