10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaOrszágos Edzői Kongresszust rendeznek Pécsett

Országos Edzői Kongresszust rendeznek Pécsett

A Magyar Edzők Társasága 2011. október 27-28-án Pécsett rendezi meg az V. Országos Edzői Kongresszust. A társrendező a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának Testnevelés- és Sporttudományi Intézete.

A kétnapos rendezvény fővédnökei: Dr. Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere, Czene Attila sportért felelős államtitkár és Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. A Kongresszus előadásai négy, rendkívül aktuális témakört ölelnek fel: az olimpiai felkészülés a közelgő londoni olimpiára, az utánpótlás-nevelés helyzete és feladatai, a tehetséggondozás és a szabadidősport.

Az olimpiai felkészülésről neves edzők és sporttudományi szakemberek tartanak előadásokat. Megszólal többek között Storcz Botond, a Magyar Kajak- kenu Szövetség és Kiss László, a Magyar Úszó Szövetség szövetségi kapitánya, Kovács Tamás a magyar kardvívó válogatott szakmai igazgatója, videofelvételről Dr. Kemény Dénes, a háromszoros olimpiai bajnok férfi vízilabda válogatott kapitánya és Vajda Attila kenus olimpiai bajnok, aki a sportoló szemszögéből elemzi az olimpiai felkészülés folyamatát.

Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára és Szabó Bence olimpiai bajnok, a MOB sportigazgatója felvázolják az olimpiai csapat felkészülésének eddigi történéseit és az olimpiai kvalifikáció jelenlegi állását.

A szekcióülések keretében előadást tart Monspart Sarolta, a Nemzeti Szabadidősport Szövetség elnöke, Kovács Antal olimpiai bajnok, dr. Szabó Tamás, a Nemzeti Sportintézet főigazgatója, valamint a Pécsi és a Szegedi Tudományegyetem több sportszakembere is.

Az előadások október 27-én 10 órakor, október 28-án 9 órakor kezdődnek a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának konferenciatermében (Pécs, Ifjúság útja 6.). A Kongresszus teljes programja megtekinthető a Magyar Edzők Társaságának honlapján (www.magyaredzo.hu).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő