Országos sikerre tör a PTE csapata a Regattán

Ötödik alkalommal 18 magyar egyetem részvételével alakul át sportfesztivállá a budapesti Műegyetem rakpart, ahol a sárkányhajós és evezős csapatok a Parlamenttől, illetve a Vigadótól a Budapesti Műszaki Egyetem központi épületéig versenyeznek. Május 6-án, többek között a PTE csapata is vízre száll, akik országos sikerre törnek, és az aranyéremig meg sem állnak. 

A nyolcasokban profi evezősök ülnek, míg a sárkányhajókat olyan amatőr főiskolai és egyetemi hallgatók töltik meg, akik szívesen vesznek részt egy izgalmas versenyben, és lesznek részesei egy jó hangulatú, bulis felkészülési időszaknak. A rakpartra a szurkoló csapatok hozzák el a Regatta-élményt: saját egyetemeik színeiben, haveri körré verbuválódva pörgetik a bulit a verseny közben és a fesztiválozás alatt is.

A Dunai Regatta PTE csapata 2014-ben 8 indulóból 7-ik, 2015-ben a 12 indulóból 4-ik, tavaly pedig a 15 indulóból 3-ik lett. Magától értetődő, hogy idén meg sem állnak az aranyéremig. Az országos hírnévért május 6-án szállnak hajóba a pécsiek.

Fotó: A Dunai Regatta PTE Csapata Facebook oldal 

Hirdetés