4 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaPécs 2010: Iványinak is hiányoznak a trófeák

Pécs 2010: Iványinak is hiányoznak a trófeák

Az elvesztett kupadöntő után a bajnoki címét sem tudta megvédeni a Pécs 2010 gárdája. A női kosárlabda első osztályában szereplő együttes a három győzelemig tartó bajnoki döntőben az első két összecsapást ugyan megnyerte, de a Sopron innen is fordítani tudott, a mindent eldöntő ötödik meccsen pedig kiélezett küzdelmet követően Pécsett hódította vissza bajnoki címét.

A két rivális márciusban a Magyar-kupa döntőjében is megvívott egymással, azt a csatát is a Sopron nyerte, így Zseljko Dokics tanítványai arany nélkül zárták a 2010/2011-es idényt. Az első két meccs után a pécsi játékosok és a csapatért szurkolók is azt hihették, hogy simán megszerzi tizenkettedik bajnoki címét a hazai pályán játszó Pécs 2010, azonban a Sopron huszonnégy pontos győzelemmel utazhatott haza. Ettől kezdve pedig meg sem állt a zöld-sárga alakulat, és múlt pénteken duplázott, a kupa mellett bezsebelte a bajnokságot is.

Iványi Dalma a PécsMa.hu-nak telefonon nyilatkozott a szezon végeztével. A Pécs 2010 csapatkapitánya a bajnoki döntő után elutazott a szüleihez, ott piheni ki a bajnokság fáradalmait.

– Sajnálom, hogy nem sikerült a címvédés, nagyon szomorú vagyok az elvesztett döntő miatt. Pedig jó idényünk volt, az ősszel kitűzött céljainkat sikerült elérnünk, bejutottunk az Euroligában a legjobb tizenhat közé, a kupában és a bajnokságban pedig odaértünk a döntőre. A bajnoki döntő miatt van egy kis hiányérzetem, mert nem sikerült feltenni a pontot az i-re. Pedig megérdemeltük volna, még úgy is, hogy akadtak hullámhegyek és hullámvölgyek a teljesítményünkben – értékelt Iványi Dalma.

– A harmadik meccsen rutintalanok voltunk, talán az előző két győzelem elaltatott minket. A mindent eldöntő ötödik összecsapáson pedig még szerencsénk sem volt, hiába teljesítettünk kiválóan, ha a fontos kosarak nem mentek be, és sok dobás kipattant a gyűrűről – foglalta össze az elvesztett döntő eseményeit az egyesület „motorja”, aki lapunknak elmondta, hogy a nyarat pihenéssel tölti, az idén nem vesz részt az amerikai bajnokságban, a WNBA-ban. Arról pedig, hogy ősztől folytatja-e pályafutását Pécsett, csak május elejétől tárgyal a vezetőséggel.

Sokakban felmerült a kérdés, hogy a legjobb négybe kerülésre nem sok eséllyel pályázó Pécs 2010-nek érdemes-e elindulnia a következő Euroliga-kiíráson, hiszen azt a pénzt, amelyet erre költenének, a tartozások rendezésére is fordíthatnák.

– Szóba sem kerülhet, hogy nem indulunk az Euroligában. Az európai szereplés a sava-borsa a pécsi kosárlabdának. A részvétel ugyanakkor elvárás a város és a szponzorok részéről is – magyarázta a Pécs 2010 ügyvezetője, Jancsó János.

A változásokkal kapcsolatban Jancsó elmondta, hogy elkezdték a tárgyalásokat a játékosokkal, egy új név is felmerült a jelenlegi keret mellett, de az ügyvezető úgy fogalmazott, hogy „még képlékeny a dolog”. És bár a „nagy nevek” megtartása mindenhol elsősorban pénzkérdés, Jancsó lát esélyt rá, hogy az idei csapat együtt marad jövőre is.

Szűcs Zsolt írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő