7 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapAbszolút NőPécs: Magyarország egyik futó fővárosa

Pécs: Magyarország egyik futó fővárosa

A nyolcvanas években, Olaszországból indították el azt azt a sportmozgalmat, ami mára meghódította a világot és persze Pécset is. Ez a Vivicittá Városvédő futás, melyen vasárnap 3700-an indultak.

Pécsett tíz éve rendezték meg először a Vivicittá Városvédő futást, akkor összesen 800-an álltak rajthoz. A hétvégén azonban majdnem ötször annyian húzták fel a futócipőjüket, hogy kocogjanak egy jót.

Egységben az erő!

– A Vivicittá jelentése: Éljen a Város! Szeresd a várost! Pécs mindig bebizonyítja, hogy ez mennyire igaz itt. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy Pécs, Magyarország egyik futó fővárosává fejlődött – mondta Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda versenyigazgatója.

Minden évben hatalmas a tömeg a Széchenyi téren

A tömegmozgalommá fejlődött futás lényege, hogy a történelmi belvárost körbefutva hívják fel a figyelmet a városi értékekre és persze a mozgás fontosságára.

– Ez egy remek alkalom arra, hogy egy kezdő futó is megízlelje a közös mozgás örömét, a távolság és a terep nehézségeit – mondta Pécs egyik futónagykövete. Papp Ferenc hozzátette: igazából mindegy, mekkora a táv, mindenki csupán pár száz méterrel kezdi el. Abból pedig már lehet építkezni.

A futáson részt vett Pécs polgármestere, Páva Zsolt, Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője és a rendezvény fővédnöke valamint Vári Attila, kétszeres olimpiai bajnok és világbajnok magyar vízilabdázó, a PSN Zrt. vezérigazgatója.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő