8 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapHírzónaPécs2010: dolgozgatnak, csak titkolják

Pécs2010: dolgozgatnak, csak titkolják

A jelen állás szerint a Pécs2010 kosárlabdacsapata már biztosan nem indulhat az Euroligában, ám jelenleg az NB I-es szereplés követelményeinek sem felel meg. A menedzsment néhány tízmilliót rendezett ugyan az elmúlt hónapban a közel háromszázmilliós adósságállományból, de a városnak ígért feltételek többségével továbbra is adós, ráadásul a kommunikációját is botrányos szintre züllesztette.

Kezdjük az információáramlással: a csapat hivatalos honlapján június elsejei, azaz épp egy hónapos az utolsó hír a „dolgok állásáról”, Iványi Dalma, az új „többségi tulajdonos” (egyelőre kell az idézőjel, hiszen bár az ügyintézés állítólag folyamatban van, de a cégbíróságon a mai napig nincs bejegyezve a változás) sem számtalan telefonos, sem írásos megkeresésünkre nem reagált. Azaz úgy tűnik, a klub épp saját szurkolóival nem foglalkozik – azokkal, akik ha kellett, a Széchenyi térre vonulni sem voltak restek a csapatért, ha szükségét érezték. Tájékozódásul tehát úgy tűnik, egyelőre maradnak a pletykák, aztán a cáfolatok… (Zárójelben jegyezzük meg, a múlt héten Zseljko Dokics vezetőedző sem munkaadóitól, hanem egy újságírótól tudta meg, hogy nem indulhatnak az Euroligában – nem csoda, hogy utóbb mindeme stressz az utcai rosszullétéhez vezetett…)

Talán ennél is rosszabb azonban, hogy Csizi Péter alpolgármester szerint az önkormányzat is képtelen szót érteni az immár egyedüli ideiglenes ügyvezetővel, Rózsa Gáborral (Jancsó János lemondott). Aki ahelyett, hogy végre valóban nyílt kártyákkal rukkolna elő a Pécs2010 valós anyagi helyzetéről, továbbra is folyamatosan „fényezi”, illetve hátráltatja az adatszolgáltatást – ahogy az alpolgármester fogalmazott, emiatt gyakorlatilag „megszakadt a kommunikáció a csapat és az önkormányzat között…, és arra is csak a hónapos ígéret áll, hogy hamarosan új ügyvezető kerülhet a kft. élére”.

További adalék: a neve elhallgatását kérő, de a csapat „belső köreihez” tartozó, egyébként személyesen is érintett informátorunk szerint a tartozást kisebbnek látszik, mint amekkora valójában. Jelesül, a különben érvényes szerződéssel bíró beszállítók, de munkatársak, sőt játékosok egy része is saját érdekében immár hosszú hónapok óta nem is állít ki számlát a kft.-nek, hogy – ha pénz úgysem érkezik cserébe – legalább a közterheket, adót, áfát ne kelljen a semmiből megfizetnie. E ki nem állított számlákat így pedig könnyen lehet „nem létezőknek” tekinti…

Ugyancsak nem segíti a csapat körüli helyzet rendeződését az a friss információ, amelyet a kft. immár egy hónapja lejárt határidejű mérleg-elszámolásával, illetve a dr. Páva Zsolt polgármester által elrendelt önkormányzati átvilágítás kapcsán tudott meg a Pécsi Hírek. Eszerint a 2009-es mérleg rendkívül hiányos.
Csizi Péter ennek kapcsán úgy nyilatkozott, hogy mivel ezzel párhuzamosan a kft. idei pénzügyi helyzetéről sincs valós információja az önkormányzatnak, ameddig ez „véglegesen és megnyugtatóan, azaz mindenben a szabályoknak megfelelően nem rendeződik, a város biztosan egyetlen fillérrel sem fog hozzájárulni a kft. további működéséhez.”

A labda tehát a Pécs2010 oldalán pattog, amelynek – mondjuk már ki egyszer! – nem a számokkal játszania, másra mutogatnia, panaszkodnia és szurkolói demonstrációt szerveznie kellene, hanem a felelősséget felvállalva egyszer s mindenkorra tiszta vizet öntenie a pohárba. Csak csendben jegyezzük meg, az NB I-es nevezési határidő (amelynek a tartozások rendezéséről szóló igazolások is a feltételei): július 15.
Szűcs Zsolt írása

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő