6 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapSportPécsett játszik a kosárlabda válogatott

Pécsett játszik a kosárlabda válogatott

Február 20-án, szombaton 19:30-kor Európa-bajnoki selejtezőn lép parkettre Pécsett a magyar női kosárlabda-válogatott Szlovákia legjobbjai ellen, a cél a veretlenség megőrzése, a győzelemmel nagy lépést tennének a magyar lányok az Eb-re való kijutásért.

Az elsőként megszólított Dömötör Renáta, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének szolgáltatási referense örömét fejezte ki a mérkőzésről a meccs helyszínén, a Lauber Dezső Sportcsarnokban február 17-én, szerdán megtartott sajtótájékoztatón, hiszen a magyar női kosárlabdázás fellegvárának tekinthető pécsi katlanban csapnak össze Magyarország és Szlovákia legjobbjai.

– Nagyon szépen köszönjük Pécs városának és a sportcsarnokot üzemeltető Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-nek a segítséget, hiszen nem először bizonyítják, hogy kiválóan meg tudnak szervezni egy ilyen jeles eseményt. Bízom benne, hogy sokan jönnek szurkolni és a segítségükkel a magyar lányok megnyerik a találkozót – mondta Dömötör Renáta.

A sajtótájékoztató moderátora, Vujity Tvrtko a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázónak, Vári Attilának adta át a szót.

– Megtisztelő számunkra, hogy egy újabb válogatott összecsapásnak adhatunk otthont. Minden bizonnyal az MKOSZ és a köztünk lévő jó viszonynak is köszönhető, hogy mi szervezhetjük meg ezt a sorsdöntő mérkőzést. Arra biztatnám a szurkolókat, hogy még a meccs előtt vegyék meg jegyeiket elővételben, amíg lehet, erre minden nap 8.00-10.00 és 15.00-18.00 között van lehetőségük a Sportcsarnokban– mondta a sportcsarnokot működtető PSN Zrt. vezérigazgatója.

Dr. Őri László, Pécs város sportért felelős alpolgármestere hangsúlyozta, hogy a Pécset ugyan sokszor a kultúra városának nevezik, de ebbe beletartozik a sportkultúra is.

– Szerintem nagyon jó helyszínt választott a szövetség a rendezéshez, emellett Stefan Svitek szövetségi kapitánynak szeretnék köszönetet mondani, hogy a PEAC-Pécs négy pécsi játékosát is beválogatta a keretbe. Kérem a pécsi polgárokat, hogy minél többen látogassanak ki a mérkőzésre és szurkoljunk együtt a magyarok sikeréért.

Pécs város alpolgármesterétől a női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Stefan Svitek vette át a szót.

– Nem számítok egyszerű meccsre, a szlovákok híresek a modern és kemény kosárlabdájukról. Két rutinos Euroliga-sztár is a keretük tagja, még nem tudjuk, hogy itt lesznek-e szombaton, de minden bizonnyal agresszíven fognak játszani.

Újságírói kérdésre a kapitány elárulta, hogy ugyan ő is szlovák állampolgár, de ennek nagy előnyét nem látja.

– Esetleg annyival van könnyebb dolgom, hogy ismerem a játékosokat. Különben ott folytatjuk, ahol novemberben abbahagytuk a munkát. Nem szegeznek kést a nyakunkhoz, de ha sikerülne győznünk, akkor nagy lépést tennénk az Eb-re való kijutásért. A lányok hozzáállása kitűnő, ugyan a novemberihez képest már kissé fáradtabbak, hiszen a klubjában mindenki közelít a szezon végéhez, de minden játékos a címeres mezért és Magyarország sikeréért küzd – árulta el Stefan Svitek.

A mérkőzésről bővebb infó: www.psnzrt.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő