9 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapHírzónaPécsre jön a vb gólkirálya

Pécsre jön a vb gólkirálya

Az idén elmarad a szokásos Dárdai-teremtorna a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Az év azonban nem zárulhat játék nélkül, így három ismert futballbarát a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. társrendezésével bravúros gyorsasággal megszervezett egy talán a korábbinál is rangosabb nemzetközi, ráadásul jótékony célú focigálát.

A december 29-én 10-18 óra közöttre tervezett öregfiúk-tornán a Videoton mellett egy horvát együttes, Budapest legjobbjai és a Pécs-válogatott is részt vesz, a betétprogramok sorában pedig a helyi utánpótlás legjobbjai is összemérhetik tudásukat.

Ha szervezőként nem is, játékosként most is itt búcsúztatja az esztendőt ifj. Dárdai Pál. Az 1. nemzetközi jótékonysági futballgálán ugyanis a Pécs színeiben, Bódog Tamás, Fehér Csaba és Márton Gábor pályára lép a Hertha kiválósága is. A horvát együttesben a legtöbb gólt az 1998-as labdarúgó-vb gólkirályától, Davor Sukertől várhatjuk, aki korábban két angol klubban, az Arsenalban és a West Ham Unitedben is focizott.

A sportcsarnokba kilátogatók az 1985-ben a Real Madrid elleni UEFA-kupa döntőt vívó egykori Videoton játékosaival is találkozhatnak. A budapesti válogatott mezét húzza magára a korábbi magyar válogatott Vincze Ottó mellett a ma is aktív Tököli Attila, de Lisztes Krisztiánnak is szurkolhatunk a lelátóról. Az Ausztriában futballozó korábbi pécsi labdarúgókból is összeáll egy csapat, többek között a korábbi pécsi kedvencek, Pest Krisztián, Dienes András és Sipos János is mezt húznak a december 29-én, 10.00-kor kezdődő gálán.

Az eseményt több betétprogram is színesíti, villámtornán mérik össze tudásukat a pécsi öregfiúk, a Dárdai Pált és Toma Árpádot is felsorakoztató gárda a borászválogatottal és az OTP-vel mérkőzik meg. A szeniorokat követően a gyerekeké lesz a főszerep, hiszen a PMFC U8-as és U9-as játékosai a Kozármislennyel játszanak, a pécsi U11-esek pedig a Komlóval csapnak össze.

A rendezvény alatti tombolán értékes nyereményeket, igazi futballrelikviákat (Gera Zoltán dedikált mezét, Kassai Viktor Eb-dresszét, a Mainz kiváló magyar csatárának dedikált cipőjét és egy labdát, a PMFC játékosai által aláírt mezt és sportutalványokat) sorsolnak ki, a befolyó összeget pedig a pécsi Gyermekklinikának ajánlották fel a szervezők. A jótékonysági focigálára a felnőttek 1000, a diákok és nyugdíjasok 500 forintért válthatnak jegyet.

T. T.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő