Pécsre jönnek a világ legjobb pólósai

Pécs sporttörténetének legrangosabb vízilabda-mérkőzését tartják meg április 15-én Pécsen. A legutóbbi világbajnok Magyarország csap össze a legutóbbi olimpiai bajnok horvát együttessel. Nálunk járt Benedek Tibor, háromszoros olimpiai bajnok pólós, a válogatott szövetségi kapitánya, hogy beszámoljon a részletekről.

– Bizonyos, hogy Pécsen még nem volt olyan súlyú vízilabdameccs, mint amilyen április 15-én lesz az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában, azaz a Hullámfürdő fedett létesítményében – jelentette be Csizi Péter alpolgármester az Abayt működtető kétszeres olimpiai bajnok vezérigazgatójával, Vári Attilával és Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitánnyal közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

Benedek Tibor, Csizi Péter3

– Bár a magyar válogatott számára már nem lesz tétje a mérkőzésnek, hiszen ott leszünk a Világliga legjobbjai között júniusban a nyolcas döntőn Dubajban, viszont remek felkészülés lesz a fiatal pólósaink számára a nyári Európa-bajnokság előtt – mondta a világ minden idők egyik legsikeresebb pólósa, a szövetségi kapitányként dolgozó Benedek Tibor.

Hozzátette: a magyarok számára különösen fontos lesz az Európa-bajnokság, ugyanis azt itthon rendezik, azaz mindent meg kell tenni majd a végső győzelemért.

Benedek: remek meccs lesz
Benedek: remek meccs lesz

Vári Attila azt mondta, a Világliga-mérkőzésre 5.500 forintba kerülnek a jegyek, amelyeket a sportcsarnokban lehet megvenni április 9-én délelőtt 10 órától. Nem árt sietni viszont az érdeklődőknek, hiszen összesen 300-an férnek be a létesítménybe. Jó hír viszont, hogy a tévé előtt is követhetőek lesznek a pécsi események. A Digisport élőben közvetíti a meccset.

Csizi Péter azt mondta, Pécs számára a presztízsen kívül azért is fontos a mérkőzés megrendezése, mert ezzel növelhetik a kicsik számára a vízilabda vonzerejét. Hozzátette: már ma is százötvenen vesznek részt a pólóutánpótlásban a városban.

[box title=”Ingyen is láthatjuk élőben a válogatottat”]Benedek Tibor elmondta a sajtótájékoztatón, hogy a válogatott már a keddi meccset megelőző vasárnap Pécsre utazik és este ott edz. A gyakorlásokra szívesen látják a nézőket, mert a csapat nem csak meccset játszani, hanem edzeni is szeret nagy közönség előtt.[/box]

Hirdetés

3 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.