10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaPMFC: 9-0 Bogád ellen

PMFC: 9-0 Bogád ellen

A Geresdlaki SE elleni 7-0-ás siker után a Márton Gábor vezette PMFC a szintén a Baranya megyei I. osztályra készülő Bogád SE-t fogadta második felkészülési meccsén a Stadion utcában. A szombat délelőtti találkozót ezúttal is sokan választották szórakozásul, a déli lelátóról közel háromszázan tekintették meg a kellemes napos időben kezdődő összecsapást – olvasható a klub oldalán. 

Bár az elmúlt napokban komoly terhelést kaptak a PMFC játékosaina szakmai stábtól, ennek a pályán már nyoma sem volt. Főleg, hogy a baranyaiak rögtön az első perc végén, egy szép támadás befejezésekén magukhoz is ragadták az előnyt, 1-0. Ezt követőn két nagy hazai helyzet maradt ki, szűk félóra elteltével azonban ismét gólt szereztek a mieink egy remek egyéni megoldásnak köszönhetően, 2-0. Pillanatokkal később pedig már érkezett is az újabb gól, 3-0.

A mecsekaljaiak eközben folyamatosan meggyőzően, mezőnyfölényben futballoztak, újabb találatuk pedig ott lógott a levegőben. Ezzel szemben a tiszta kékben játszó bogádiak nem tudtak komoly veszélyt okozni Ipacs kapuja előtt, főleg, hogy játékuk leginkább a védekezésre koncentrálódott. A tizenhatoshoz eljutva rendre hatástalanították próbálkozásaikat, a góltól pedig sokszor a tavalyi kiírásban tizenharmadik helyen végző együttes hálóőre mentette meg a Bogádot. A félidő végéhez közeledve aztán ismét tehetetlennek bizonyult, 4-0.

A repertoár ezzel még közel sem ért véget, hiszen pillanatokkal később egy gyors kontra végén az ötödik, aztán a hatodik pécsi gól is megtalálta helyét a vendégek hálójában. Sőt, majdnem a hetedik is beakadt, de a gólvonal előtt menteni tudtak a bogádiak. Félidőben tehát 6-0-ás állással mehettek rövid pihenőre a felek. A térfélcserét követően szinte teljes sort cserélt a hazai gárda, ám így is tovább tudta növelni előnyét. A második játékrészben további háromszor voltak eredményesek a pécsiek, így végül 9-0-ra nyerte meg a PMFC második felkészülési találkozóját, ahol az élvezetes futballból nem volt hiány.

– Örülök az eredménynek, de ez most is másodlagos volt – mondta a mérkőzés után a PMFC vezetőedzője, Márton Gábor. – Arra használjuk a felkészülési találkozóinkat, hogy teszteljük a játékosokat, megismerjük őket és megtaláljuk a számukra legideálisabb játékrendszert. Most is sok pozitívumot láttam a pályán, viszont vannak hibáink. Az egyiket tökéletesíteni, a másikat pedig kijavítani kell. Azt tudomásul kell venni, ezek a játékosok nincsenek hozzászokva ehhez a fajta edzésmunkához. Tegnap is keményen meg lettek edzve, így a Bogád ellen kissé fáradtan mozogtak. A célunkat azonban elértük a felkészülési mérkőzéssel és folytatjuk tovább a munkát. Nem volt sok időnk, de a keret nagyjából összeállt – árulta el a vezetőedzőn – Reményeink szerint olyan csapatot tudtunk kialakítani amivel el tudjuk érni a kitűzött célokat. De nem szabad annyira előreszaladni, hiszen egy bajnoki mérkőzés köszönőviszonyban sem lesz egy edzőmeccsel. Úgy gondolom, munkával, odaadással, tudatossággal és idővel némi frissességgel eredményesek tudunk lenni a pontvadászatban – mondta Márton Gábor.

Kiemelt képünk illusztráció

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő