PMFC: jogsértő az MLSZ eljárása

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó Szövetség licencadó bizottsága a PMFC-SPORT Kft. 2015/2016 bajnoki évadra vonatkozó NB I-es licenckérelmét elutasította. A PMFC  szerint komoly problémák vannak a bizottsági indoklással.

A klub közleménye szerint a határozat ellen jogorvoslattal élnek, mert az abban foglaltakat jogsértőnek tartják és továbbra is kérik az NB I-es bajnokságban történő induláshoz szükséges engedély megadását.

– A licenceljárásban igazoltuk azt, hogy a klub törvényes, likvid és adekvát működésének összes jogszabályi és gazdasági feltétele megvalósult,  a csapat NB I-es indulásának, folyamatos szereplésének sem jogi, sem gazdasági akadálya nincs – közölte a sportegyesület.  – A benyújtott iratok és nyilatkozatok alapján az engedélyt meg kellett volna kapnunk.

A klub szerint licencadó bizottság elutasító határozata részben téves adatokon alapul, részben pedig a valós adatokat tévesen értelmezi, így helytelen következtetéseket, és érdemben helytelen döntést tartalmaz, ezért jogsértő.

– Biztosak vagyunk abban, hogy a fellebbezésünk után a másodfokú bizottság klubunk érveit és álláspontját elfogadva, a bizonyítékainkat helyesen értékelve megadja az NB I-es engedélyt – állítja a PMFC.  – Pécsnek szüksége van az élvonalbeli labdarúgásra, a klubnak pedig szüksége van szurkolói támogatására, ezért mindenkit arra buzdítunk, és kérünk, hogy a tavaszi idény hátralévő meccsein jelenlétükkel fejezzék ki a klubhoz való ragaszkodásukat! – zárul a közlemény.

Hirdetés