5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaA PTE-PEAC-PVSK is feljebb lépett

A PTE-PEAC-PVSK is feljebb lépett

Kettős győzelemmel jutott az NB II-es férfi kosárlabda bajnokság négyes döntőjébe a PTE-PEAC-PVSK. A legjobbak Pécsett találkoztak. A PEAC-on kívül a budapesti régióból három csapat jutott idáig. A tét nagy volt: az NB I/B-be kerülés.

A négyes döntő első két meccsét megnyerte a pécsi csapat, a harmadik döntött arról, hogy melyik két együttes juthat fel az NB I/B-be. Lánczos Sándor, a PTE-PEAC-PVSK csapatkapitánya szerint a céljukat alapjáraton elérték azzal, hogy bejutottak a négyes döntőbe.

Zalay Zoltán, a PTE-PEAC-PVSK vezetőedzője még döntő mérkőzés úgy nyilatkozott, hogy a magasabb osztályba jutás azt jelentené, hogy megteremtetik a fejlődés lehetőségét azoknak a fiatal játékosoknak, akiket a pécsi klub nevel fel, illetve „oldalágról” kerülnek ide az egyetemre, Pécsre.

„Nagyon fontos, hogy ez megtörténjen, mert azok a játékosok, akik az A csoportban edzenek ugyan, de ott nem tudnak szóhoz jutni, itt játéklehetőséghez jutnának” – mondta.

A döntő mérkőzésen a volt NB I-es játékosokkal felálló MAFC-Martos volt a pécsiek ellenfele. A találkozót a 11 ponttal a pécsiek nyerték, így első helyen jutottak fel, s így jövőre tehát már az elsőosztály B csoportjában szerepelhet a csapat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő