13 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaPVSK: megváltás a véghajrában

PVSK: megváltás a véghajrában

A PVSK-Füszért jövőre is a férfi vízilabda OB1-ben indulhat, miután drámai összecsapáson 8-8-as döntetlent játszott a vendég Kaposvári VK-val. A hétfő esti találkozó a 8-as szám bűvöletében zajlott, ugyanis Bereczki Miklós 8 másodperccel a vége előtt lőtte a bennmaradást érő gólt.

Az OB1-es tagság megőrzése volt a cél a PVSK és a Kaposvár számára is: a baranyaiaknak ehhez legalább egy döntetlenre volt szükségük, míg a vendégeknek mindenképpen győzniük kellett a Hullámban. Ennek megfelelően az utolsó erejéig küzdött mindkét együttes a Dél-dunántúli presztízsmeccsen, ezúttal remek játékvezetés mellett.

A vendégek kezdték jobban az összecsapást: Berta góljával már 3-0-ra vezettek a második negyed elején. A következő etap végére azonban – főként Dragic Dusan remek játékának köszönhetően – utolérte ellenfelét a hazai csapat (3-3). A Kaposvár viszont ismét újítani tudott, el is húztak 2 góllal,  4-6 állt az eredményjelzőn a harmadik játékrész után.

De a pécsiek nem estek össze, azonban a két gólos különbségnél nem tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz: 3 perc 23 másodperccel a vége előtt 8-6 volt az állás a vendégek javára. Ám Barát kapus a mérkőzés végére lehúzta a rolót, a PVSK viszont két emberelőnyét is eredményesen fejezte be. Az egyenlítő találatot 8 másodperccel a vége előtt a játékos-edző Bereczki lőtte (8-8). Mivel a kaposváriaknak már nem volt idejük betalálni, a gól az OB1-es tagság megőrzését jelentette a baranyaiaknak.

PVSK-Füszért – Kaposvári Vízilabda Klub 8-8 ( 0-2,  1-1,  3-3,  4-2 )

gólszerzők:

PVSK: Dragic Dusan 4, Bereczki Miklós, Kistamás Zsolt, Krizsán András, De Blasio Domenico

Kaposvár: Burburan David 2, Papp Gábor 2, Juhász- Szelei Norbert, Berta József, Bakó Csaba, Horváth Dávid

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő