PVSK: nem a gondokra, a játékra koncentráltak

A PVSK-Pannonpower férfi kosárlabdacsapata elérte a bajnokság elején kitűzött célt: bejutott a legjobb nyolc közé. Azonban a hetedik helyig vezető út nem volt akadálymentes.

– Nehéz volt a sorsolásunk már az elején, emellett anyagi gondjaink is voltak, ezért nem tudtunk ütőképes centert igazolni. Doyne novemberi érkezésével azonban nagyot fordult a játékunk, sokkal veszélyesebbek lettünk – kezdte a szezon rövid összefoglalását Csirke Ferenc vezetőedző, aki november végén vette át az együttes irányítását Szrecsko Szekulovicstól, aki egyik pillanatról a másikra hagyta el a gárdát.

– Úgy éreztem, pozitív irányban indult el a játékunk, ezért hamar eldöntöttem, hogy vállalom a vezetőedzőséget. Később Földi Sándor személyében szakmai segítőt is kaptam, aminek nagyon örülök, hiszen jól együtt tudunk működni és segítjük egymást.

Csirke Ferenc már-már bravúrnak nevezi a hetedik helyet, hiszen rengeteg buktató akadt menet közben. Eilingsfeld János eligazolt, ezzel végképp alacsonyabb szerkezetűvé vált az együttes, klasszikus irányítója sem volt a PVSK-Pannonpowernek, hiszen sem Vaszojevicsnek, sem Csabay Ádámnak nem az egyes a fő posztja. A bajnokság végére Lepsényi is megsérült, amivel végképp meggyengült a Pécs.

– Ugyan nekünk is vannak anyagi gondjaink, különböző problémáink, de a kosarasok ezzel nem foglalkoztak. Kimentünk a pályára, és a játék, a győzelem volt a fontos mindenkinek – mondta Csirke.

A két szerb légiós az utolsó mérkőzést követően már el is köszönt csapattársaitól, hazamentek a nyári szünetre, a folytatásról később tárgyalnak a vezetőséggel. Június végéig egyéni képzéssel készülnek a Pécsen maradók, emellett minden játékos egyéni erőnléti edzésprogramot is kap, hogy a 2012/2013-as bajnokság elejére megfelelő állapotban térjenek vissza.

Tasi Tímea írása.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés