8 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapSportRemek eredményeket hoztak haza a pécsi vívók

Remek eredményeket hoztak haza a pécsi vívók

Több ízben is versenyeztek a pécsi vívók az utóbbi hetekben, itthon és külföldön is pástra léptek. Nem tétlenkedtek, szép eredmények születtek több korosztályban is. 

A Krakkóhoz közeli Niepołomice-ben szervezett barátságos versenyen a PTE-PEAC színeit Plazzeriano Gábor képviselte. Az összesen 36 fős mezőnyben két csoportforduló rangsorát “open” kategóriaként külön díjazták, ebben ezüstérmet szerzett. Ezek után korcsoportonként táblát vívtak a résztvevők, a 40+ korcsoportban az első helyezést érte el a pécsi vívó, legyőzve az open kategóriát nyerő lengyel Zielińskit is. A versenyt június 24-én rendezték.

Az utánpótlás vívás egyik legrangosabb tornáján, az Olimpici küzdelmei Balatonfüreden zajlottak június 16-21 között, ahol a PTE-PEAC ifjú versenyzői is részt vettek az idényzáró megmérettetésén, amelyről a legjobb pécsi egyéni eredményt Hardi Ádám szerezte meg, aki a serdülők versenyében a 7. helyen végzett, a törpici leányok csapatban a 4. helyezést érték el.

A bajnokság hat napon át tartó küzdelmeiben a törpici(U10), a gyermek(U11–12), az újonc(U13) és a serdülő(U14) korcsoportok versengtek, az egyéni versenyeken összesen 691 induló állt pástra, a csapatversenyeken összesen 120 csapat nevezett, amelyekben 432 versenyző vívott.

Törpici fiú egyéniben a 18. helyen végzett Kosztor-Nemes Boldizsár, 62. lett Nyári Koppány. Leány egyéniben a 14. Jakoby Júlia, 15. Doma Boglárka, 46. Machlik Míra, 47. Pétery Veronika lett. A csapatversenyeken a Törpici leányok csapata a PTE-PEAC-al 4. lett, a keret tagjai Doma Boglárka, Jakoby Júlia, Machlik Míra és Pétery Veronika voltak.

Gyermek fiú egyéniben Farkas Bulcsú a 25. és Pelle Dániel az 56. helyet szerezték meg. Csapatban a pécsi vívók 13.-ak lettek a Farkas Bulcsú, Pelle Dániel, Reuter Ákos és Tóth Gergő fémjelezte alakulattal. Leány egyéniben is szép eredmények születtek: 29. Magda Jázmin, 55. Machlik Borbála, 59. Imre Luca, 61. Kálmán Linda lett. Csapatban Imre Luca, Kálmán Linda, Machlik Borbála, Magda Jázmin 11. lett.

Újonc fiú egyéniben Farkas Domos lett a 36. A lányoknál is voltak jó teljesítmények: 18. Miklós Fanni, 25. Magda Jázmin, 28. Frei Adél, 36. Lipics Franciska, 37. Le Pálma, 44. Kálmán Nóra és az 50. Machlik Borbála lett. Két együttes is indult a csapatversenyeken, az egyes csapat 5. lett Frei Adél, Lipics Franciska, Magda Jázminnal és Miklós Fannival, míg a kettes csapat a 9. helyet szerezte meg Kálmán Linda, Kálmán Nóra és Le Pálma közbenjárásával.

Serdülő fiú egyéniben az egyik legjobb eredményt elérő Hardi Ádám 7. lett, míg Kovács Andor a 35. helyet szerezte meg. Csapatban 8.-ak lettek a pécsiek Farkas Domos, Hardi Ádám, Kovács Andor és Meszéna Péter tagságával. Leány egyéniben: 25. Frei Adél, 45. Lipics Franciska, 47. Magda Jázmin, 54. Miklós Fanni, 58. Le Pálma, csapatban pedig a lányok a 9. helyet szerezték meg Frei Adél, Lipics Franciska, Magda Jázmin és Miklós Fanni teljesítményének köszönhetően.

“Az idény felfedezettje” a szakosztály belvárosi tagozatából Magda Jázmin lett, aki csupán pár hónapja vív, mégis szép eredményeket ért el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő