Remekelt a pécsi párbajtőröző

A jövő évi nyári olimpiai játékok helyszínén, Rio de Janeiroban rendezték május 22-24. között a felnőtt párbajtőr világkörüli Grand Prix versenysorozatának aktuális fordulóját, amelyen a PTE-PEAC sportolója, Peterdi András kiemelkedően jól szerepelt.

A rioi megmérettetés az olimpiai részvételről döntő Grand Prix sorozat egyik kvalifikációs állomásaként igen fontos esemény a vívók versenynaptárában, így tehát nemcsak a győzelem, de a részvétel is különös jelentőséggel bír az értékes pontok miatt.

191 férfi párbajtőröző közül öt magyar állt pástra Dél-Amerikában, a PTE-PEAC vívója, Peterdi András a csoportfordulóból egyetlen vereséggel az egyik legjobb magyarként jutott tovább.

A csoportjában többek között az olimpiai bajnok olasz Tagliariolt és a szintén a világ élmezőnyébe tartozó Limardot győzte le. A legjobb harminckét párbajtőröző között a pécsi fiút a svájci Heinzer állította meg, akit csak a verseny győztese, a francia Borel tudott legyőzni.

Peterdi András eredménye így is kimagaslóan jónak számít, hiszen a világ legjobbjait felvonultató megmérettetésen a 26. helyen végzett.

Az egyre jobb formában lévő világ- és Európa-bajnok Boczkó Gábor a nyolcadik helyen zárt, Imre Géza a huszonnyolcadik, Rédli András pedig a harmincötödik lett Rioban. A hölgyeknél a világranglistát vezető Szász Emese az ötödik helyet szerezte meg.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés