10 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportDiákRemekeltek a vívóink Budapesten

Remekeltek a vívóink Budapesten

Országos vívóverseny és találkozó volt Budapesten az iskolások számára, és kiemelkedő pécsi eredmények is születtek. A három nap alatt hetven páston küzdöttek meg egymással közel ezren a diákolimpia korcsoportjaiban mindhárom fegyvernemben.

 

A sulis vívótalálkozón fiú párbajtőrben Kosztor-Nemes Barnabás tizenhatodik lett a 3-4. osztályosok versenyén, a 9-10. osztályos fiúk közül Lenkovits Ákos harmadik, Kovács Bence negyedik, Lenkovits András ötödik, és Horváth Mihály hatodik lett, míg a lányoknál a dobogóra csak pécsiek állhattak, Tóth Anna győzött, Gál Eszter ezüstöt, Ignácz Rebeka bronzérmet szerzett a megmérettetésen. A 11-12. osztályosok korcsoportjában Szokol Balázs léphetett a dobogó legfelső fokára.

A diákolimpia országos döntőjén is remekeltek vívóink a csapatküzdelmeken, az V. korcsoportban (2000-2001) második lett a Babits csapata Balázs Csongorral, Deák Szilárddal és Hardi Ádámmal, harmadik a Ciszterci különítménye Kovács Bencével, Merkl Leventével és Rábai Barnával.

A lányok VI. korosztályban (1997-1999) értek el kiváló eredményt, a Ciszterci csapata Fábián Annával, Gál Eszterrel, Ignácz Rebekával és Tóth Annával lett bronzérmes.

A vívókat Haraszti Krisztina, korábban a PTE-PEAC aktív vívója és testnevelő tanár kísérte el és készítette fel a versenyre.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő