Respekt: Laura nem így akar kijutni az olimpiára

Drukkolhatunk a Fair Play-díjas pécsi lánynak!

A legnagyobb közösségi portálon osztotta meg gondolatait Sárosi Laura pécsi tollaslabdázó, aki nemrég fair play díjas tettet hajtott végre, amikor felajánlotta ellenfelének saját tornacipőjét a riói olimpiára való kijutásért folytatott versenyen.

A La-Roche-Sur-Yon-i versenyen riói kvótákért is küzdöttek a tollaslabdázók. A magyar játékos a második körben a negyedik helyen kiemelt Karin Schnaaséval játszott. Sárosinak nagyon kellett a győzelem, hogy életben tartsa kvalifikációs reményeit, de a győzelmet csak játékkal akarta megszerezni.

tollas_cipo1

Schnaasénak még a meccs elején tönkrement az egyik cipője, nem vitt magával másik párat, és a szabályok szerint nem hagyhatta el a pályát, hogy máshonnan szerezzen. Ha megteszi, akkor Sárosié a győzelem. A magyar játékos azonban nagyvonalúan oldotta meg a helyzetet, odaadta a németnek saját tartalékcipőjét.

A pécsi lány végül vereséget szenvedett, de tette nagy visszhangot keltett sportberkekben. Kedden a Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait ezzel kapcsolatban (az alábbiakban szó szerint idézzük):

“Kedves Mindenki! ☺
Nagyon jól esik a sok dicsérő szó és kedvesség, amit az elmúlt egy-két napban kaptam! ☺ Úgy gondolom, hogy ezt a cselekedetet minden tollaslabdázó, sportoló megtette volna, mert nem egy erkölcsi, hanem emberi reakció volt. Nekem minden álmom a riói Olimpiára való kijutás, DE nem ilyen áron!
Jelenleg 2. vagyok a várólistán, ami azt jelenti, hogy még van esélyem a kijutásra.
Az utóbbi időben nagyon elfáradtam mind testileg, mind lelkileg és nagyon szeretném az elkövetkezendő 3 hétben kipihenni magam. Éppen a pihenésemet töltöm, amit elengedhetetlennek tartok az utóbbi stresszes időszaknak köszönhetően.
Nagyon-nagyon szépen köszönöm a sok pozitív visszajelzést, de tényleg csak egy szimpla gesztus volt!!
Boldog vagyok, mert az az egész szituáció nagyon jó a magyar és a nemzetközi tollaslabdának. Sok emberhez úgy gondolom eddig nem is sikerült eljuttatni a tollaslabda szellemét, viszont most remélhetőleg sokan kedvet kapnak ahhoz, hogy egy ilyen fantasztikus sportágat válasszanak! ☺☺
Bízok benne, hogy kellő kitartással és elszántsággal sikerülni fog ez a régi álmom és képviselhetem Hazámat az Olimpiai Játékokon Rióban!
Sárosi Laura”

Hirdetés