Részvételi rekord a Pécs-Harkányon

Rekordnak számító, 1129 sportoló vágott neki a 32. Pécs-Harkány versenynek Pécs alpolgármestere, dr. Őri László rajtjelére, idén első alkalommal a kerékpárosoknak is biztosítottak versenyzési lehetőséget a szervezők.

Kerékpárral, váltóban és egyéniben is lehetett teljesíteni a Pécs és Harkány közötti távot a PVSK által szervezett harminckettedik megmérettetésen. A bringásoknak ugyan nem kellett elmenniük Harkányig, a csarnótai elágazásnál volt a cél, azonban így is kemény terepet kellett teljesíteniük a nevezőknek. A győztes, Sasvári Dániel 35 perc körüli idővel ért célba, a szervezők elégedetten nyilatkoztak a célban, hiszen mindenki teljesítette a távot, nem történt baleset.

A borús idő nem tántorította őket
A borús idő nem tántorította őket

A futóknál természetesen kevésbé volt homogén a mezőny, a tavalyi győztes, Nagy Tamás idén sem okozott meglepetést, ő teljesítette leggyorsabban a távot.

– Szerencsére a reggelhez képest feljavult az időjárás, némi szembeszéllel meg kellett küzdeni, de nem volt zavaró. Nagyon örülök, hogy ismét sikerült nyernem – nyilatkozta a pvsk.hu-nak az aranyérmes.

A bringások is megbirkóztak a távval
A bringások is megbirkóztak a távval

A PVSK atlétája, Szabó Tünde nem okozott csalódást a neki szurkolóknak, fölényesen nyert a hölgyek mezőnyében.

– Nagyon örülök, hogy nyertem, ez a verseny már az olimpiai felkészülés jegyében zajlott számomra – mondta az eredményhirdetés után a sportoló.

Forrás: www.pvsk.hu

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés