13 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportRonaldo visszavonul

Ronaldo visszavonul

Hétfőn bejelenti visszavonulását a brazil labdarúgó-válogatottal kétszer – 1994-ben és 2002-ben – világbajnok Ronaldo. A 34 éves támadó vasárnap úgy nyilatkozott, hogy nem tér vissza a pályára, s döntéséről hétfőn számol be hivatalosan.

„Folytatni akartam, de már nem megy. Elgondolok egy akciót, aztán nem tudom úgy kivitelezni, ahogy szeretném. Itt az idő – nyilatkozott az Estado de Sao Paulo című újságnak. „Az eszem még akarja a futballt, a testem már nem” – fogalmazott hasonlóképpen a Globo csatornának.

A tizenöt góljával a világbajnokságok történetének legeredményesebb labdarúgója már korábban érzékeltette, hogy az év végén visszavonul, sorozatos sérülései azonban, illetve az a tény, hogy csapata, a Corinthians búcsúzott a Libertadores Kupától, úgy tűnik, meggyorsították a folyamatot.

A nemzetközi sportági szövetségénél (FIFA) háromszor is – 1996-ban, 1997-ben és 2002-ben – az év legjobbjának választott Ronaldónak a jelentősebb trófeák közül csak a Libertadores Kupa megnyeréséért járó hiányzik.

A futballtörténelem egyik legjobbja pályafutása során megfordult a Cruzeiróban, a PSV Eindhovenben, az FC Barcelonában, az Internazionaléban, a Real Madridban és az AC Milanban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő