6 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapHírzónaIdén is sokan segítették a pécsi sportéletet

Idén is sokan segítették a pécsi sportéletet

Pécs városa hosszú évek óta minden év végén elismerésben részesíti azokat a személyeket, akik társadalmi munkában, juttatás nélkül mindent megtesznek a különböző sportágak támogatásáért. Ezt a hagyományt folytatta idén a Pécsi Sport Nonprofit Zrt., hiszen az elmúlt hetekben a diáksporttal foglalkozó edzők, testnevelők mellett a szabadidősport aktívái is értékes pénzjutalmakat, ajándékokat vehettek át Vári Attila vezérigazgatótól.

A tavalyi tanévben tizennyolc sportágban közel nyolcvan versenyt rendezett a Pécsi Sport Nonprofit Zrt., amelynek során több ezer iskoláskorú gyermek jutott rendszeres sportolási és versenyzési lehetõséghez, akik közül huszonheten országos  diákolimpiai bajnoki címet szereztek. Az általános iskolás gyerekeknek rendezett megmérettetéseken harmincnyolc oktatási intézmény tanulói vettek részt.

A sportaktívák jutalmazásán Csizi Péter alpolgármester megköszönte a gyerekekkel foglalkozó szülők, nevelők munkáját és ígéretet tett, hogy az eddigiekhez hasonlóan jövőre is nagy hangsúlyt fog fektetni az önkormányzat a diáksport támogatására.

Azok a testnevelők, akik tanítványaikkal az országos diákolimpiai döntõkön kiváló eredményt értek el, jutalomban részesültek, emellett egy-egy emlékplakettel köszönte meg a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. Németh Karola és Pap Dezső több évtizedes diáksportba fektetett munkáját.

Vedelek Mihály, diáksportért felelős vezető nagy örömmel számolt be arról, hogy Pécsett tartották idén az V-VI. korcsoportos fiúk számára a kispályás labdarúgó bajnokság országos döntõjét, amelyen tizenhat csapat vett részt és mindenki pozitívan értékelte a szervezést.

December 12-én, hétfőn köszönték meg a szabadidősport területén tevékenykedők munkáját. A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. idén sikeresen bonyolította le a Tour de Pécs kerékpárversenyt, amelynek külföldi szakaszai is voltak, a mezőny ellátogatott Horvátországba is. Az elmúlt évben a városi kispályás labdarúgó bajnokságot is a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. rendezte, amely kilencvenegy csapat több mint ezer játékosát mozgatta meg hétről hétre.

Emellett szeptember 24-én nagyjából ezerötszázan futottak a Kossuth téren a Hauni-futás névre keresztelt versenyen, amelyen értékes ajándékokat sorsoltak ki a szervezők a rajtszámmal rendelkezők között. A hétfői jutalmazáson Vári Attila vezérigazgató megköszönte az önzetlen segítők munkáját, akik társadalmi munkában, önkéntesen segítettek a sportrendezvények lebonyolításában, emellett kiemelte, reménykedik abban, hogy jövőre még több családot és gyermeket sikerül bevonni mind a diáksport, mind a szabadidősport rendezvényeire.

Tasi Tímea írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő