13 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálÚjabb sportos terek a városban

Újabb sportos terek a városban

pálya avató2

Páva Zsolt egy közel százmilliós műfüves focipálya avatóján azt mondta, hogy a jövőben utcai sportpályák, valamint egy szabadidőközpont építésére kerül sor, emellett Pécsen alakítják ki a hazai kosárlabdasport utánpótlásbázisát.

Nagyjából 300 pécsi fiatal sportolási lehetőségét segíti az az új nagyméretű műfüves focipálya, amelyet kedden délután adtak át hivatalosan. A pálya megépítésére az MLSZ-nél pályázott a PVSK, a 75 millió forintos forrást az önkormányzat 10 millió forinttal támogatta. A pálya két és fél hónap alatt épült meg.

pálya avató8

Páva Zsolt polgármester a pálya keddi avatásán arról beszélt lapunknak, hogy az önkormányzat a jövőben több projekttel is feltöltődésre, kikapcsolódásra, mozgásra, sportolásra alkalmas terek bővítését segíti elő. Példaként felhozta a jövő nyárra elkészülő, a tüskésréti tó köré épülő élmény- és szabadidőparkot, a város több pontján létrehozni tervezett utcai sportpályákat, a Pécsett hamarosan induló Nemzeti Kosárlabda Akadémiát. Hozzátette: a közelmúltban Meszesen utcai fitneszgépeket adtak át, folyamatosan bővítik a kerékpárutakat, s a Misinatetőn is lesznek a sportolást segítő beruházások.

pálya avató3

A kedden átadott pálya egyébként szabványos, nagy méretű, 60×95 méteres.  Kétméteres kifutóval rendelkezik, a csapadékvíz elvezetését alácsövezés segíti.

pálya avató5

Az átadón jelen volt Dunai Antal olimpiai bajnok focista is, aki annak idején a Pécsi Dózsából indult, s a jelenlegi műfüves helyén lévő legendás fekete salakos pályán edzett. Mint mondta, a létesítmény egy azok sorában, amelyeknek hála talán előbb lesz ismét ütőképes magyar válogatottunk, mint hinnénk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő