Sportpályázatok: 176 milliót már elosztottak

Bár a politikai szándék az utolsó pillanatig megvolt a városi sporttámogatási összeg tavalyi szinten tartására, a költségvetési hiány végül e területre is takarékosságot kényszerített, így a Népjóléti és Sportbizottság végül 200 milliós keretből gazdálkodhatott a pályázati igények kielégítésekor.

A bizottság most szerdai ülésén két kategória, az olimpiai sportágak (E), valamint az utánpótlás (C) beérkezett pályázatairól döntött. Ám amint arról már beszámoltunk, 116 millió sorsáról már korábban határoztak (a négy A-kategóriás labdás csapat, illetve a három nagy egyesület: PVSK, PVSE, PEAC), így a grémium immár 84 millió fölött rendelkezhetett.

Helyzetét tovább nehezítette, hogy az igények ezúttal is többszörösen meghaladták a lehetőségeket. Ahogy Moór Eszter bizottsági elnök fogalmazott, a jövő évi londoni játékokra tekintettel, kitüntetett figyelmet szenteltek az olimpiai sportágakra, azon belül is a kijutásra pályázó sportolók egyéni támogatására – e célokra 9,6 millió jutott. Az ugyancsak kiemelt városi feladatként kezelt utánpótlás-nevelésre összességében 54,45 milliót fordítottak, amely huszonegy pályázó között oszlik meg.

A fennmaradó nagyjából 25 millió forint a felnőtt versenysport (B), valamint a versenyrendezés (F) kategóriákban pályázókra várhat – ahogy Moór Eszter fogalmaz ugyanakkor, valójában nagyon kevés egyesület maradt, amely már eddig ne részesült volna városi pénzben, hiszen itt is többnyire ugyanazok jelentkeztek, akik az olimpiai, illetve utánpótlás kategóriákban valamennyit már elnyertek.

Az idei sportpályázatok legnagyobb vesztese kétségkívül a két élvonalbeli kosárlabdacsapat lett, hiszen a Pécs 2010, illetve a PVSK-Pannonpower a tavalyi 55, illetve 45 millióval szemben nagyjából a korábban megszavazott 20-20 millióra számíthat csak.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés