8 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapHírzónaStreetball-fesztivált rendez Pécs

Streetball-fesztivált rendez Pécs

Bár az NB I-es csapat játékosai már megérdemelt pihenőjüket töltik, a PVSK-Pannonpower a nyár beköszöntével sem hagyja magukra szurkolóit, a kosárlabda barátait: június 14-én, szombaton a pécsi Kossuth téren nem kevesebb mint 13 kategóriában és külön dobóversenyeken várják a nevezőket a PVSK-Pannonpower Streetball-fesztiválra.

– Szereted a kosárlabdát? Szeretsz szórakozni? Jó lenne dobálni kicsit a haverokkal? – E három kérdést szegezik rögtön a versenykiírás élén a sportág kedvelőknek a június 14-ei utcai kosárlabda-fesztivál gazdái; az igennel válaszolók pedig a csütörtök délben rövid sajtótájékoztató keretében felvázolt programból választhatják ki a legszimpatikusabbat.

Amint arról Bán Gábor főszervező, PVSK Marketing Kft. ügyvezetője, illetve a téren ugyancsak labdát ragadó Csirke Ferenc vezetőedző beszámolt róla, a program szombaton 9.30-kor technikai értekezlettel indul, a labda 10 órától indul útjára a Kossuth téren. A nevezéseket fiú, lány és vegyes csapatoktól is várják, számos korosztályban, illetve profi felnőtt, veterán, sőt családi kategóriában is.

streetball

A meccseken három három elleni csata folyik (+1 csere), 21 pontig vagy 21 percig, egy kosár egy, az öt és felesen kívülről két pontot ér – bíró nincs, a pályán a fair play szellemében folyik a játék.

A Kossuth térre csapat nélkül, egyénileg is érdemes kilátogatni, hiszen hárompontos-, büntető- és félpályás-dobóverseny is színesíti a műsort, részben a főtámogató jóvoltából természetesen mindenütt ajándékokkal várva a legügyesebbekre – egészítette ki a programot Marton Ferenc, a névadó Pannonpower kommunikációs vezetője.

Érdekesség, hogy a délelőtt során különleges „kíséretet” is kap a streetball-fesztivál. Az éppen Pécsett vendégszereplő Fővárosi Nagycirkusz ugyanis élt a meghívással, és saját produkciója több főszereplőjével, négy indiai elefánttal, több tevével és lóval teszi majd rövid időre tiszteletét egy rövid felvonulás erejéig a térnél.

Streetball

A nevezési díj 4000 Ft, amiért minden csapat ajándék pólót és labdát is kap. Nevezni személyesen a Verseny utca 2. szám alatti kosárlabda-irodában lehet csütörtökön 9-16, pénteken 9-12 óráig, illetve e-mailben a kitöltött nevezési lappal az [email protected] címen.

Bővebb információ: www.pvsk-panthers.hu.

[box title=”Pécs a streetball fellegvára is lehet” box_color=”#bb4444″]A „Kosárlabda városa” címet már korábban kiérdemelte a baranyai megyeszékhely, ha minden jól megy, hamarosan utcai kosárlabdában is előkelő hely illeti majd meg a várost. Amint arról ugyanis Nagy Csaba alpolgármester a sajtótájékoztatón beszélt, az önkormányzat már a 2010-es EKF-program köztereinek újjáépítése során próbált figyelmet fordatani a sportra – például a Zsolnay-negyed kosárlabda-palánkjaival -, most pedig jó esélyekkel várja annak a pályázatnak az eredményhirdetését, amelynek jóvoltából Pécs több pontján utcai kosárlabdapályákat szeretnének építeni majd. Miután pedig ez megvalósult, új kezdeményezésként várhatóan már jövő tavasztól útjára indulhat Pécsett egy amatőr streetball-bajnokság is, amelynek célja, hogy a méltán népszerű kispályás foci mellett az utcai kosárlabda is a sportszerető pécsi polgárok mindennapjainak részévé váljon.[/box]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő