Szabó Tünde nyerte a budapesti maratont

A Budapesten rendezett 32. Spar Budapest Maraton Fesztivállal együtt, annak részeként rendezte meg a Magyar Atlétikai Szövetség mindkét nem számára Magyarország Maraton Bajnokságát. A hölgyeknél a PVSK versenyzője, Szabó Tünde futott át elsőnek a célvonalon – írja a PVSK.hu.

Freier Balázs, a PVSK Atlétika Szakosztályának vezetője szerint nagyon nagy siker ez! Szerinte jó ötlet volt a Szövetség részéről, hogy népes mezőnnyel együtt rendezte meg ezt a versenyt, ráadásul az időjárás is kedvező volt.

Tünde valamennyi hölgy nevezőt megelőzve ért célba, ezzel nemcsak az Országos Maraton Bajnokság, hanem a 32. Spar Budapest Maraton Fesztivál győztese is lett, amiért különdíjat is kapott. Tünde ideje: 2 ó 42:47. A második helyezettnél 9 perccel jobb időt futott, aki nem más volt, mint a tavalyi Országos Maraton bajnoka, Simona Stoicu. A harmadik helyen az a debreceni Gulyás Vera végzett, aki három héttel ezelőtt legyőzte Tündét, a Félmaratoni Országos bajnokságon. Ez volt az idei esztendő utolsó nagy szabadtéri futóversenyversenye, igazi nagy PVSK-s siker jutott a versenyidény végére.

Hirdetés