Szenzációs pécsi siker!

Sokan azt sem tudják, hogy eszik-e vagy isszák a triatlont. Bicsák Bence viszont bebizonyította, ő mindkettőre képes! Megvan az első pécsi érem, amit Mexikóból hozott el 21 éves, triatlonista fiú.

A triatlon, ahogy a nevében is benne van három sportágból áll. A sportolók úszással kezdenek, majd kerékpárra pattannak és a végén futnak. A pécsi Bicsák Bence hozott nem várt eredményt: a Magyar Triatlonsport első férfi U23-as világbajnoki érmét szerezte meg!!! Olimpiai távon bizonyított. Ez azt jelenti, hogy 1500 métert úszott, majd 40 kilométert kerékpározott, hogy aztán egy 10 kilométeres hajrával átszakítsa a célszalagot.

Bence edzőjével, Tóth Szilárddal
Bence edzőjével, Tóth Szilárddal

Bence futásban a legerősebb, így mikor a mezőny leszállt a kerékpárokról, a pécsi versenyző egyszerűen csak hozta a formáját, na meg azt, amit a Tüskésréten sokszor gyakorolt. A verseny után azonban sokáig fel sem fogta, hogy mi történik vele.

Bence a pécsi Tüskésréten is készült
Bence a pécsi Tüskésréten is készült

– Egyszerűen nem tudom elhinni. A futásban megpróbáltam nem elrohanni az elejét, kerestem a megfelelő tempót, amiben az utolsó körre is maradt energiám. De végül ott már mindent beleadtam! – nyilatkozta Bicsák Bence.

Bicsák Bence Zalaegerszegen született, majd bajai színekben versenyzett. Végül tanulmányai hozták őt Pécsre, ahol bebizonyította, hogy egy közgazdasági egyetemre járó fiú is elhozhatja a pécsiek első bronzát a triatlon világversenyről. Ezúttal is gratulálunk!

Így néz ki egy világverseny két magyar zászlóval
Bence mellett még egy magyar versenyző a legjobb tíz között

A pécsi versenyző mellett Király István is a legjobb tíz közé futotta be magát.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés