Szép búcsú Újmecsekalján

Győzelemmel búcsúzott hétfő este hazai pályájától a PMFC labdarúgó csapata az NB1 2012/13-as idényében. A baranyai csapat 2-1-re győzte le a vendég Diósgyőr gárdáját a 29. forduló zárómeccsén.

Nem volt igazi tétje a PMFC-DVTK mérkőzésnek, egyik csapat sem volt ugyanis nemzetközi kupaindulást érő hely közelében, ugyanakkor a kiesés veszélye sem fenyegette őket. A pécsiek ugyanakkor a becsületükért szállhattak harcba, hiszen az utóbbi hetek eredménytelen játékának köszönhetően sok szurkoló elpártolt a gárdától. A hazai B közép is szinte üresen tátongott, a stadionban is alig ezer ember jött össze.

Ennek ellenére jól kezdett a hazai csapat, amely már az első percben megszerezte a vezetést Grumic révén, aki fejjel juttatta a labdát a hálóba. De ezután sem állt le a PMFC és a 18. percben Szatmári már 2-0-ra alakította az állást. Mindkét gólban kulcsszerepet játszott a fiatal Márkvárt, aki az egész mérkőzésen remekül futballozott. A félidő további részében mindkét csapat előtt akadt még lehetőség, azonban újabb gól már nem esett. 45 perc játék után 2-0 volt az állás.

A második játékrészt a vendégek kezdték jobban, Rudolf első diósgyőri mezben szerzett góljával már a 47. percben 2-1-re szépített. Az eredmény azonban a későbbiekben nem módosult, a pécsiek ezúttal alázatos játékkal otthon tartották a 3 pontot.  A fiatalokat is bátran bevető PMFC pedig végre újból csapatként tudott együtt működni. A már említett játékosokon kívül ugyanis több remek teljesítmény is született hétfő este. Körvonalazódik az új csapat?

A pécsiek idénybeli utolsó meccsükre Székesfehérvárra utaznak, ahol a Videoton ellen lépnek pályára szombat este fél hétkor.

 

OTP Bank Liga, 29. forduló:
PMFC-Matias – Diósgyőri VTK 2-1 (2-0)

Pécs, 1000 néző, v.: Berger

gólszerzők: Grumic (1.), Szatmári (19.), illetve Rudolf (46.)

PMFC: Dibusz – Fodor, Krejci, Lantos, Uzoma – Simon A. (Beke, 55.), Márkvárt, Wittrédi (Causic, 88.), Koller K., Szatmári L. – Grumic (Horváth Zs., 79.)

DVTK: Ribánszki – Vági, Vadász, Kádár, Gohér – Gallardo (Elek, 83.), Takács P., Fernando, Luque – Seydi (Bacsa, 69.), Rudolf

 

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés