5 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapSportSzerb világbajnokkal erősítettek a pécsi pólósok

Szerb világbajnokkal erősítettek a pécsi pólósok

A Partizán Belgrádtól érkezett a PVSK-Mecsek Füszért utolsó igazolása, így a junior világ- és Európa-bajnok Drasko Gogovval véglegessé vált Lukács Gergely csapatának kerete.

A 21 éves játékost a szerb szövetségi kapitány behívta a bő olimpiai keretébe is (igaz, várhatóan a még igen fiatal pólóst nem láthatjuk majd Rióban), így minden bizonnyal komoly erősítést jelent Gogov a pécsieknek.

Gogovra számíthat Pécs!
Gogovra számíthat Pécs!

– Tudtuk, hogy Ivan Basara távozását követően a helyére találnunk kell egy vagy nagyon rutinos, vagy kiemelkedő tudású fiatal vízilabdázót. Szombaton a szerződés aláírását követően egy órát beszélgettünk a szakmai részről a játékossal, nagyjából a harmadik kérdése az volt, hogy lesz-e lehetősége a heti edzésszámon felül póttréningekre.

Ebből is arra következtettem, hogy nagyon motivált játékos, céljai között szerepel, hogy a 2020-as olimpián meghatározó játékos legyen a szerb válogatottban. Azt is tisztáztuk, hogy nem lesz könnyű dolga nálunk a kezdetekben, a magyar és a szerb kultúra és a vízilabda sportág sok dologban különbözik egymástól, de reméljük, hogy hamar megtalálja a közös nevezőt a csapattagokkal, ezáltal pedig hasznos tagja lesz a gárdának – árulta el kérdésünkre a pécsiek vezetőedzője, Lukács Gergely.

A Pécs kerete Gogov leigazolásával teljessé vált, ahogy Lukács Gergely korábban fogalmazott, a fiatalokra építenek, így a szerb pólós különösen beleillik az elképzeléseikbe. Ezt jól mutatja, hogy az együttes átlagéletkora 21,6 év, ezzel várhatóan a KSI után a második legfiatalabb csapat lesz a következő idényben.

A Pécs kerete a 2016/2017-es szezonra:
Kapusok: Barát Ferenc, Józsa Ottó, Sólyomvári Marcell
Mezőnyjátékosok: Csaba Márton, Csacsovszky Alex, Csacsovszky Erik, Drasko Gogov, Horváth Zsombor, Kolozsi Marcell, Krizsán András, Lajkó Márton, Macsi Patrik, Opacak Toni, Safrankó Donát, Vörös Tamás, Zlatko Rakonjac

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő