5 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapHírzónaSzinte teljes a PEAC-Pécs magyar magja

Szinte teljes a PEAC-Pécs magyar magja

Két pécsi kötődésű játékos, Czirják Noémi és Górjanácz Ágnes is Pécsett folytatja pályafutását.

Közeleg a bajnokság első mérkőzése, ennek megfelelően kezd összeállni a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatának kerete is, legutóbb két pécsi kötődésű játékos, Czirják Noémi és Górjanácz Ágnes kötelezte el magát a pécsi gárdához.

A PEAC-Pécs magyar magja már szinte teljesnek mondható, Roberto Hernandez vezetőedző immár nyolc hazai sportolóval készülhet a 2015/2016-os szezonra. Czirják Noémi két évvel ezelőtt távozott Győrbe, ugyan több együttestől is jó ajánlatot kapott, mégis a szíve visszahúzott Pécsre, így a következő idénytől már újra pécsi színekben küzdhet a győzelmekért a 21 éves játékos. Górjanácz Ágnes Ceglédről igazolt a PEAC-Pécshez, korábban a bajai és a pécsi utánpótlásban nevelkedett, kettes és hármas poszton is bevethető. A válogatott Zele Dorina is Pécsett folytatja pályafutását, a Szekszárdról érkező kosárlabdázó elmondta, vonzó volt számára, hogy új együttese az Európa-kupában is indul, emellett Pécs városát is kedveli, így boldogan lép majd pályára a PEAC-Pécs mezében.

Azonban két szezont követően távozik az Európa-bajnok pécsi közönségkedvenc, Nevena Jovanovics a PEAC-Pécs keretéből. A szerb sportoló Törökországban folytatja pályafutását, Nevena így búcsúzott a pécsi szurkolóktól az egyik közösségi portálon:

– Szeretnék élni a lehetőséggel, hogy megköszönjem az összes csodálatos pécsi szurkolónak a szeretetet és támogatást, melyet az elmúlt két évben kaptam tőletek. Szeressétek és támogassátok a csapatot ugyanazzal a lelkesedéssel, mint eddig, és biztos vagyok benne, hogy nagyszerű időszak következik. Mindig a szívemben maradtok. Hajrá PEAC!

A pécsi klub az F-csoportba került az Európa Kupa sorsolásakor, a tavaly a francia elődöntőig jutó Basket Landes csapatával mindenképp találkoznak a pécsi lányok, a csoportban még a cseh újonc DSK Basketball Nymburk szerepel, a negyedik gárda pedig a selejtezőt játszó svájci Fribourg vagy a holland Orange Blizzards lesz.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő