Taroltak a pécsi kosarasok az országos diákolimpián!

Kiváló pécsi eredmények születtek a kosárlabda országos diákolimpián több korcsoportban is, a dobogó mindhárom fokára állhattak fel csapatok a küzdelmek során Mezőnyberényben és Debrecenben. 

A III. korcsoportos küzdelmeket Mezőnyberényben rendezték június 9-11-ig, ahol bronzérmet és ezüstérmet is szereztek a pécsi csapatok. A IV. korcsoport meccseit Debrecenben játszották június 21-25-ig, ahol aranyérmet és egy hatodik helyet mutathattak fel a fiúk és a lányok alakulatai. A Jubileumi Diákolimpia Összevont Országos Döntő tehát komoly pécsi eredményeket hozott, lássuk hogy szerepeltek a társaságok:

Több iskola összevont csapatai mérettették meg magukat Debrecenben, ahol végül a PTE Gyakorló néven futó alakulat a IV. korcsoportosok küzdelmében szerzett aranyérmet. A csapat tagjai Balaskó Bertalan, Dervalics Attila, Rausch Bence, Séra Gergely, Rátgéber Tamás, Hiezl Bálint, Staubach Dávid, Warta Benedek, Pályi Dénes Lénárd Márton, Tóth Barnabás, Baracs Botond voltak. A játékosokat Németh Konrád és Vati Tamás kísérte és készítette fel a tornára. A döntő All-Star csapatába is bekerült Balaskó Bertalan az edzők szavazatai alapján.

A III. korcsoportosok küzdelmében is remekeltek a pécsi srácok, akik a második helyet szerezték meg Mezőberényben. A csapat tagjai Németh Benedek, Merkl Barna, Pifkó Bálint, Kiss Lajos, Habling Márk, Rozmer Bálint, Juhász Gergő, Somfai Szilárd, Szabó Benedek, Holczer Ákos, Pozsgai Marcell és Bali Ákos voltak. A szintén több iskolából összevont alakulat edzője Pozsgai Tamás volt.

A pécsi lányok is kitettek magukért, a PTE gyakorló összevont csapata a III. korcsoportban Mezőnyberényből bronzérmet hozhatott haza. A keret tagjai Laczkó Sára, Temes Boróka, Pálfi Vera, Kovács Adél, Takács Panna, Szőke Patrícia, Szabó Anna, Nagy-Harkai Csenge, Gyuró Roberta, Lauer Vanessza, Séra Zsófia és Karácsony-Domány Liza voltak. Őket felkészítette Schützenhoferné Pap Judit és Szegediné Resz Ildikó testnevelők, edzők.

A IV. korcsoportos küzdelmekben Debrecenben a lányok csapata a hatodik helyet szerezte meg, a csapatot Pálfi Vera, Kovács Adél, Temes Boróka, Takács Panna, Szőke Patrícia, Lauer Vanessza, Benke Annamária, Borbás Panni, Jani Anna, Imhof Sára, Bosnyák Nárcisz és Martin Viktória alkották. Felkészítőik szintén Schützenhoferné Pap Judit és Szegediné Resz Ildikó voltak.

Hirdetés