Több százan futottak az egészségért

Szentlőrinc és Királyegyháza települések önkormányzatai, valamint a LAFARGE Cement Magyarország Kft. szeptember 18-án, hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az„Együtt Gyermekeinkért” – I. Szentlőrinc-Királyegyháza Jótékonysági Futóversenyt. Ugyanezen a napon, a sporteseményhez kapcsolódóan zajlott a Királyegyházi Cementgyár őszi Nyílt Napja is.

Közel 250 részvevővel startolt el két távon az „Együtt gyermekeinkért” – I. SzentlőrincKirályegyháza jótékonysági futóverseny szeptember 18-án, a Királyegyházi Cementgyár parkolójából.

– A futóversennyel nem csupán egy tömegsport eseményt szerveztünk: a célunk az volt, hogy aktív részvétellel hívjuk fel a családok figyelmét az egészséges életmódra, és ezzel ne csak jelképesen, hanem anyagilag is támogassuk lehetőségeiket. – mondta a megnyitón Koltai Péter, Szentlőrinc polgármestere.

lafarge

A két távon, több kategóriában szervezett esemény felnőtteknek szóló nevezési díját a rendezők sporteszköz vásárlására fordítják Szentlőrinc és Királyegyháza oktatási intézményeinek javára.

– A futóverseny ismét egy jó példa a Királyegyháza, Szentlőrinc és a LAFARGE cementgyár kiváló együttműködésére egy jó ügy érdekében – méltatta a kezdeményezést Grím Ferenc, Királyegyháza polgármestere, és kiemelte, támogatóként több mint húsz helyi vállalkozó állt a kezdeményezés mellé. A szervezőket nemcsak a helyi polgárőrségek, hanem a Királyegyházi Cementgyár önkéntes programja keretében együttműködő munkatársak is segítették.

– Minden alkalmat keresünk a helyi közösségekkel való közös értékteremtésre, és a futóverseny jó lehetőség volt arra, hogy közösen hívjuk fel a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. Mindemellett pedig a befolyt összegből a környező települések gyermekeinek sporttevékenységét is támogatni tudjuk. – tette hozzá Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Marketing kommunikációs vezetője.

A futóversennyel párhuzamosan, 15:30 órai kezdettel indult a Királyegyházi Cementgyár hagyományos őszi Nyílt Napja. Közel 100 érdeklődő látogatta meg a gyárat, és ismerkedett meg a cementgyártás folyamatával. Sok kérdés érkezett az új fejlesztésekkel és a másodlagos tüzelőanyagok felhasználásával kapcsolatban. A gyermekeknek szóló különböző foglalkozások mellett a legnépszerűbb ezúttal is félóránként induló kisvonat volt, amellyel a gyerekek a teljes üzem területét körbeutazhatták.

Hirdetés