U20: csúnya vereség Szerbiától

A magyar válogatott hosszabbításban 2-1-re kikapott Szerbia csapatától az Új-Zélandon zajló U20-as labdarúgó-világbajnokság szerdai nyolcaddöntőjében.

A német Bernd Storck együttese Mervó Bence góljával szerzett vezetést az 57. percben és sokáig úgy tűnt, a győri játékos ötödik találata, mellyel a góllövőlista élére ugrott, a nyolc közé jutást jelenti a csoportharmadikként továbbjutott magyaroknak, csakhogy a D jelű négyest hat ponttal megnyerő szerbek a rendes játékidő ráadásában egy szöglet után Saponjic révén egyenlítettek.

A hosszabbításban Talabér 118. percben esett öngóljával a Saponjic kiállítása miatt a 91. perctől emberhátrányban futballozó szerbek szerezték meg a győztes gólt.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Szerbia-Magyarország 2-1 (0-0, 1-1, 1-1)
Dunedin, 2000 néző, v.: Antonio Mateu Lahoz (spanyol)
gólszerzők: Saponjic (90+1.), Talabér (118., öngól), illetve Mervó (57.)
piros lap: Gajic (90+2.)
sárga lap: Gajic (37., 90+2.), Zdjelar (71.), illetve Sallai (45.), Kecskés (50.), Lenzsér (82.), Osváth (109.)

Magyarország: Székely – Osváth, Kecskés (Talabér, 54.), Lenzsér, Tamás (Nagy D., 73.) – Vida, Nagy Á. – Zsótér, Kalmár, Sallai (Forgács, 59.) – Mervó

Szerbia: Rajkovic – Gajic, Veljkovic, Babic, Antonov – Zdjelar, Maksimovic – Zivkovic, Grujic (Gacinovic, 78.), Jankovic (Saponjic, 59.) – Mandic (Stevanovic, 90+3.)

Kiegyenlített küzdelmet hozott a meccs eleje, mindkét csapat szervezetten védekezett és kereste a rést az ellenfél hátsó alakzatán, de többnyire eredménytelenül, így a kapuk nem forogtak veszélyben. A félidő derekától az igen agresszíven futballozó szerbek kerültek fölénybe, s bár a magyar védelem továbbra is jól állta a sarat, kétszer nagyot kellett védenie Székelynek.

A folytatásra bátrabb játékkal rukkolt elő a magyar csapat és Kalmár nagyszerű egyéni akciójával nagy helyzetbe cselezte magát, majd önzetlenül visszapasszolt Mervónak, akinek így tulajdonképpen csak az üres kapuba kellett lőnie. A magyar vezetés után ismét a szervezett védekezésen és abból indított gyors ellentámadásokon volt a hangsúly. A szerbeknél volt többet a labda, de helyzetig nem jutottak, a magyar kontrák nagyobb veszélyt jelentettek. Amikor már úgy tűnt, hogy sikerült Storck tanítványainak megőrizni a minimális előnyüket, akkor egy szöglet után született fejesgóllal hosszabbításra mentették a meccset a szerbek, akik ugyanakkor egy kiállítás miatt emberhátrányba kerültek.

A ráadásban nem érződött a magyarok létszámfölénye, kiegyenlített játék zajlott a pályán, s egyik csapat sem mert kockázatot vállalni. Szinte már a 11-esekre készültek a csapatok, amikor Talabér rosszul ért bele egy beadásba és a lábáról a kapu jobb oldalába hullott a labda, így Szerbia szerencsés körülmények között került a vb legjobb nyolc csapata közé.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés