Dárdai módszerei jönnek a PMFC-nél

Miénk a 3 pont! fotó: pmfc.hu

Sajtótájékoztatót tartott a PMFC és a PSN Zrt. július 13-án, szerdán a csapat Stadion utcai klubházában. Az eseményen két új vezetőt és két új játékost mutattak be a sajtónak. A klubnál megkezdődött a német mintájú NB I.-es szervezeti felépítés kialakítása.

A piros-feketék sportigazgatói posztját a jövőben Juhász Zsolt tölti be, akit személyesen Dárdai Pál, a válogatottat az Eb-re kivezető, a Hertha Berlinnel is jeleskedő pécsi származású sikeredző ajánlott erre a pozícióra. A szakmai munkát pedig – a pro licenccel és szakedzői képesítéssel is rendelkező – Sárai György segíti majd szakmai igazgatóként.

Nagy változások jönnek
Nagy változásokat jelentettek be

Rajtuk kívül két régi-új játékosunk jelent meg a sajtóteremben, hiszen korábban mindketten futballoztak már Pécsen. Havasi Dániel támadó a Videotontól, Koller Krisztián középpályás pedig Zalaegerszegről tért haza. Az ugyancsak frissen igazolt Fellai József betegség miatt nem tudott megjelenni az eseményen.

Koller Krisztián is hazatért
Koller Krisztián is hazatért

Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója beszédében visszatekintett kicsit szervezetük közel egyéves szerepvállalására a PMFC-nél.

– A bizonytalanságból adódóan rengeteg tehetséges futballista gyermek ment el Pécsről, ám közülük sokan már visszatérnek hozzánk a következő szezonra. Az volt ugyanis az egyik elsődleges feladatunk, hogy az utánpótlást mentsük meg és helyezzük vissza méltó helyére. A kemény egyéves munka eredménye az lett, hogy városunkban kiemelt regionális akadémia létesülhet a labdarúgó-szövetség döntése alapján. Ez volt a legfontosabb lépcsőfoka a városi beavatkozásnak. Természetesen a jó felnőttcsapat is nélkülözhetetlen a sikerhez, hiszen a gyermekek elé célokat kell helyezni – mondta el Vári Attila.

Páva Zsolt: már rend van a PMFC-nél
Páva Zsolt: már rend van a PMFC-nél

Dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere kiemelte, már a rend az úr a klub háza táján. Nincsenek kezeletlen ügyek, minden átláthatóan és rendszerűen működik.

– Azt a munkát, ami most itt zajlik, nagyon értékelnünk kell. Egészen példátlan, hogy egy megye I.-es csapat kiemelt akadémiai státuszt kap. A felnőttegyüttes bajnoki címe is a tervszerű építkezés eredménye, a szurkolók értékelték is, hogy fiatal, lelkes, tehetséges és pécsi kötődésű a gárda. A középtávú terv az, hogy Pécsnek újra NB I.-es csapata legyen, ehhez a mostani szezon is jó lendültet adhat – tekintett előre dr. Páva Zsolt.

pmfc
Havasi Dániel újra Pécsett

Kulcsár Árpádtól, a PMFC utánpótlás-igazgatójától megtudtuk, három éve van a Futballakadémiának arra, hogy teljesítse az MLSZ előírásait, elvárásait. Ez infrastrukturális és szervezeti fejlesztést egyaránt igényel majd, de a legfontosabb, hogy a helyi futballszakma fejlődését segítheti elő. Hangsúlyozta, hogy vissza kell juttatni a város és a megye labdarúgását oda, ahonnan például Dárdai Pál, Dibusz Dénes és Gera Zoltán is útjára indult.

Márton Gábor vezetőedző a felkészülésről és a csapat kialakításáról tájékoztatta a sajtót.

– Főként az együttes tengelyébe kerestünk, keresünk rutinos játékosokat a fiatalok mellé. Tíz napja zajlanak az edzések, ettől a héttől már edzőmeccseket is játszunk. Vannak olyan tréningek, amelyek elsősorban az erősítésről és a futásról szólnak, de délután előkerül a labda is. Nincs könnyű dolguk labdarúgóinknak, de ez a felkészülés jelen szakaszában nem meglepő. Szerettünk volna minél több edzőmeccset játszani itthon, hazai közönség előtt, sajnos ezt nem minden esetben sikerült leszervezni. Szeretnénk még erősíteni a kereten minőségben és mennyiségben is. Igazolni azonban csak olyan focistát fogunk, akivel hosszú távon lehet számolni – zárta gondolatait Márton Gábor.

Hirdetés