3 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapPécs AktuálÚj lőtér lehet Pécsen

Új lőtér lehet Pécsen

Úgy tűnik, hogy kisebb lőtér-forradalom alakult ki Pécsen, hiszen nagyjából mindössze egy hónapja adták át a kívül-belül megújult, megszépült, korszerűsített városi lőteret, a pécsi közgyűlés azonban november 16-án már egy újabb profi lőtér megépítéséről dönthet.

Október közepén a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával, közel 40 millió forintból újult meg a Nyírfa utcában található városi lőtér. A több olimpiát is megjárt pécsi Csonka Zsófia és megannyi helyi sport- és hobbilövő második otthonának számító gyakorlóhely falait lefestették, környékét elrendezték, de persze a profi lövészeknek feltehetően ennél fontosabb, hogy a 10, a 25, és az 50 méteres pályákat is modernizálták a felújítás során. A lőállásokba a legkorszerűbb számítógépek kerültek, az új golyófogók mellett pedig 8 új lőállást is kialakítottak.

A pécsi lőtérfejlesztés azonban itt nem áll meg, a közeljövőben ugyanis egy újabbat is építhetnek a városban!

A megújult lőtér átadásának napja

A tervek szerint a Nyugati ipari út mellett egy hektáron épülő létesítmény a tervezett akvapark mellett kapna helyet, de nem lenne része a multifunkcionális sportközpontot érintő fejlesztéseknek. A helyszínt a terület tájolása, nagysága, beépíthetősége, jó megközelíthetősége miatt ítélték a legalkalmasabbnak a lőtér kialakítására.

A beruházásért a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium irányítása alá tartozó Nemzeti Sportközpontok költségvetési szerve felel, a lőtér pedig a Honvédelmi Minisztérium által kijelölt szervezet vagyonkezelésébe kerülne. Ez azt jelenti, hogy a közösségi épületből, lőállásból és fegyvertérből álló épületkomplexum építési költségeit, a lőterek speciális technológiai felszerelésének beszerzését, a gépészeti berendezéseket központi költségvetésből finanszírozzák.

Az új lőtér megépítéséről a pécsi közgyűlés csütörtökön dönthet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő