10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaÚj sportegyesület alakult Pécsett

Új sportegyesület alakult Pécsett

Sajtótájékoztató keretében mutatták be 2010. szeptember 24-én a Pécsett alakult, Fittbike Sportegyesületet. Csizi Péter, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Népjóléti- és Sportbizottságának elnöke örömét fejezte ki, hogy nem csak a profi sportolók, hanem az „amatőrök” is szervezetten készülhetnek az új egyesület segítségével a versenyekre – áll a városházi közleményben.

Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a szabadidősport ösztönzésének fontosságát emelte ki a Fittbike alapításával kapcsolatban, hiszen a városi sportlétesítmények azoknak is a rendelkezésére állnak, akik egészségük megőrzése érdekében sportolnak rendszeresen.

A Fittbike egyesületet amatőr sportolók alapították a futás, a kerékpározás, az úszás és a triatlon sportágak népszerűsítése érdekében. Az egyesület tagjai eddig is részt vettek sporteseményeken. Az alapító tagok közül többen szerepeltek már hosszútávú triatlon versenyen, maratoni futáson, amatőr kerékpárversenyeken és rendszeres indulói a helyi szervezésű versenyeknek is.

Azért alapították a sportegyesületet, mert lehetőséget szeretnének biztosítani az amatőr sportolóknak arra, hogy egyesületi formában versenyezhessenek. Az egyesület segítséget szeretne nyújtani a sportolóknak a versenyekre való felkészülésben, azokon való részvételben (utazás, nevezések, stb). Segítenek az edzéstervek összeállításában, közös edzéseket tartanak, és szívesen megosztják amatőr sportolóként szerzett tapasztalataikat.

Terveik között szerepel továbbá még versenyek szervezése, s egy honlap működtetése, mely fórumot biztosítana az amatőr sportolók számára. Havi rendszerességgel terveznek nyilvános összejöveteleket, ahol ismert sportolók, edzők, szakértők tartanak előadásokat, élménybeszámolókat. Az első ilyen rendezvény vendége Kropkó Péter, az egyik legismertebb magyar triatlonista lesz, aki ötvenegyszeres Ironman, több nemzetközi verseny győztese. Jelenleg a Magyar Triatlon Szövetség Alelnöke.

Elsősorban azokat várják az egyesület tagjainak sorába, akik számára fontos a rendszeres mozgás, de nem vállalják az élsporttal járó életformát. Várják azokat is, akik keresik a kihívásokat és szeretnének felkészülni, részt venni egyéni versenyzőként, vagy váltó tagjaként a Pécs-Harkány futóversenyen, esetleg épp egy Ironman versenyen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő