Újabb kültéri kondit adtak át Pécsett

Uránvárosban, a volt TÁSI udvarán alakították ki azt a fitneszparkot, amit gyerekek és felnőttek egyaránt használhatnak. 

Már a szalagátvágás előtt gyerekek hada lepte el a frissen kialakított parkot, ahol majdnem egy tucat különböző erősítő és nyújtó gyakorlatot lehet végezni.

Ment a gyúrás ezerrel
Ment a gyúrás ezerrel
Egy felmérés kimutatta, hogy a magyarok egy héten alig negyedórát töltenek testedzéssel, így van hová fejlődni ezen a téren.

– Üzenje ez a park azt, hogy mindenkinek van lehetősége arra, hogy az egészségével, azaz a testkultúrával foglalkozzon – mondta az átadón Hoppál Péter. A kulturális államtitkár hozzátette: a hatvanéves Uránváros apránként új képet mutat, hiszen ahogy megújul a főtere, a környező utcák is változnak, szépülnek.

DSC_4696
Még a kulturális államtitkár is mozgásra biztatott mindenkit
Pécsen immáron minden városrészben található egy-egy kültéri fitneszpark. A keleti városrészben a Pákolitz István Közösségi Háznál, Kertvárosban a Maléter Pál úttól délre eső területen, Tüskésréten, valamint most már Uránvárosban is. 
A park bárki számára elérhető, ingyenes mozgási lehetőséget biztosít
A park bárki számára elérhető, ingyenes mozgási lehetőséget biztosít

A park a Magyar Olimpiai Bizottság köznevelési és sportiskoláinak kiírt sikeres pályázatának eredményeképpen jöhetett létre a Baptista Szeretetszolgálat iskolájának udvarán (volt TÁSI).

KÉPGALÉRIA:

DSC_4637
DSC_4642
DSC_4643
DSC_4646
DSC_4648
DSC_4650
DSC_4654
fitneszpark
DSC_4663
DSC_4669
DSC_4683
DSC_4701

 

Hirdetés