13 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaÚjabb pécsi vívósiker: Öhlmüller ezüstérmes

Újabb pécsi vívósiker: Öhlmüller ezüstérmes

Békéscsabán rendezték a 2011-2012-es idény kadét (U17) korosztály párbajtőr országos bajnokságát, amelyre eredetileg februárban került volna sor, de akkor, a hirtelen jött havazás miatt elmaradt.

A PTE-PEAC részéről kiváló eredményt ért el Öhlmüller Sarolta, aki egészen a dobogó második fokáig menetelt az 56 fős mezőnyben. A pécsi utánpótlás válogatottat csak a korosztály idei Európa-bajnoka tudta megállítani a döntőben, de ő is minössze két találattal bizonyult jobbnak nála. Ugyanitt Hajdu Réka a 12. helyen végzett.

A fiúknál ketten kerültek be a legjobb 16 közé: Peterdi Bence a 11., Molnár Levente a 14. helyet szerezte meg. A csapatversenyben a lányok a 6., a fiúk a 8. helyen fejezték be a versenyt.

Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok vívótermében léphetett pástra a legfiatalabb kardvívók színe-java, a gyermek, újonc és serdülő korosztályok egyéni országos bajnokságain.

A PTE-PEAC részéről a legjobb eredményt Kardos Kata érte el, aki a 6. helyen végzett a 34 fős gyermek (U13) leány mezőnyben. A korosztály fiú versenyében Simon Gergő a 12. helyet szerezte meg, 45 induló közül.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő