11 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapSportÚjpest-FTC: holnap dönt az MLSZ fegyelmi bizottsága

Újpest-FTC: holnap dönt az MLSZ fegyelmi bizottsága

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén foglalkozik a szombati Újpest-Ferencváros NB I-es mérkőzésen történtekkel. Az MLSZ NB I-es bizottsága hétfőn közleményben jelezte az MTI-nek, hogy albizottságot hozott létre, amely megvizsgálja a rangadón történt rendbontásokat.

A 6-0-s hazai sikerrel végződött rangadó botrányos körülmények között zajlott le: a második félidő a szurkolók által használt petárdák és más pirotechnikai eszközök miatt késve kezdődhetett csak meg, majd később a játékvezetőnek meg is kellett szakítania a játékot lelátói rendbontások miatt.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a találkozó ellenőre hétfőn adja le a jelentését, a fegyelmi bizottság pedig keddi ülésén dönt arról, hogy milyen formában hoz határozatot.

„Ha elegendőnek ítéli a beérkező dokumentumokat, akkor tárgyalás nélkül is ítélkezhet, ha nem, akkor elrendelheti a tárgyalás megtartását. Első esetben az érintett felek a döntést követő öt napon belül kérhetik, hogy tárgyalás keretében ismertethessék saját álláspontjukat.” – áll az mlsz.hu-n.

A közlemény kitér a meccs előtt megkéselt 17 éves fiatalemberre is: „A Magyar Labdarúgó Szövetség döbbenten értesült arról, hogy a találkozó előtt a metró Újpest Városkapu állomásánál egy 17 éves újpesti fiatalembert késszúrással sebesítettek meg, és életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. Az MLSZ számára kiemelt cél, hogy száműzze az erőszakot a labdarúgásból, a pályák környékéről és a lelátókról, s minden agresszív megnyilvánulást maradéktalanul elítél. A Magyar Labdarúgó Szövetség ezúton kíván a megkéselt fiatalembernek mielőbbi gyógyulást.”

Az MLSZ NB I-es bizottsága hétfőn közleményben jelezte az MTI-nek, hogy albizottságot hozott létre, amely megvizsgálja a rangadón történt rendbontásokat. A tájékoztatás szerint a testület feladata nem fegyelmi vagy rendészeti, mert az a fegyelmi bizottság hatásköre, hanem egy megfelelő struktúra kialakítását és a jövőbeni rendbontások elkerülését célozza meg. Az albizottságban George F. Hemingway elnök mellett Domonyai László, az MTK tulajdonos-ügyvezetője és Illés János, a Kaposvár ügyvezető igazgatója vesz részt. A bizottság jelentése a hónap végén várható.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő