5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaÚjra Komló - Pécs

Újra Komló – Pécs

Németh Attila, az NB I/B-s PVSE férfikézilabda-csapatának vezetőedzője a szezon előtt lapunknak elmondta, hogy elsődlegesen nem is a feljutás a célja, hanem a játékosok fejlődése a tréningek és a mérkőzések során. Ugyan a 10. helyen álló gárda nem túl jól kezdte a bajnokságot, de az edző szerint látható a javulás és az előrelépés. A pécsi kézisek legközelebb december 6-án, 18.00-kor bizonyíthatják rátermettségüket a Lauber Dezső Sportcsarnokban rendezendő baranyai rangadón, amelyen a Komlót fogadják.

– Teljesen új csapatot kellett építeni augusztus óta, hiszen tizenegy meghatározó játékos távozott a gárdától, de az elmúlt hetekben is voltak változások a keretben. Két kapus, Nebojsa Nikolics és Milos Mojsilov távozott Pécsről, emellett Szomor Olivérre sem számíthatok, akinek a térdét újra műteni kell. Király Zoltán azonban visszatért a csapathoz, a fiatal Wald Benjaminra pedig nagyobb felelősség hárul, mint korábban. Szeptemberben három belső ember csatlakozott hozzánk, két szerb légióssal és Kovács Gáborral, egy rutinos irányítóval bővült a keret. A sikertelenség miatt (az előző idényben a Koleszár György által irányított társaság kiesett az első osztályból – A szerk.) nyáron nagyon negatív volt a hangulat az edzéseken, sokat kellett beszélgetnem a fiúkkal, hogy meghozzam a kedvüket a játékhoz és motiváltabbak legyenek. Idő kellett ahhoz is, hogy megtanulják és átérezzék, mit is szeretnék velük elérni, mi lenne az a színvonal és játék, amit a pályán szeretnék látni tőlük – foglalta össze a kezdeti nehézségeket Németh Attila, aki elmondta, szeretne még igazolni, elsősorban pedig a pécsi fiatalokra számít, hiszen több junior és serdülő korosztályú helyi kézilabdázó van, akit ki szeretne próbálni a felnőttek között is.

Kézilabda

– Sajnos több meccset is a fegyelmezetlenségünk miatt veszítettünk el, meglátszik a tapasztaltabb játékosok hiánya, azonban nem vagyok elkeseredett, hiszen egyénileg sokat fejlődött mindenki. Szakmailag és mentálisan is újra kell építeni a gárdát, ehhez pedig idő kell, azt hiszem, jó úton haladunk. Sok edzőmeccset szeretnék játszani januárban, hogy legyen alkalom és idő összekovácsolni a csapatot – nyilatkozta lapunknak a tréner, aki minden mérkőzésen osztályozza kézilabdázóit, ezek alapján kéri számon az edzésen elhangzottak, begyakoroltak hiányát vagy éppen emeli ki a kiválóan teljesítőket. Németh Attila azt is elmondta, hogy nemcsak a gólok alapján értékel, hanem figyelembe veszi a védekezésben nyújtottakat is, és a találatok között is különbséget tesz, hiszen nem mindegy, hogy emberhátrányban, kiélezett szituációban, vagy ziccerből szerzett gólt valaki.

Németh Attila tanítványai legközelebb december 6-án, 18.00-kor lépnek pályára a Lauber Dezső Sportcsarnokban, a baranyai rivális, a másodosztály élmezőnyébe tartozó Komló lesz a PVSE ellenfele.
– Nyilván presztízs-mérkőzés lesz a pénteki, többek között azért is, mert öt korábbi pécsi játékos is Komlón lövi jelenleg a gólokat. Nekünk veszteni valónk nincs, természetesen nyerni szeretnénk a hazai közönség előtt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő