5 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapSportVéber György az új pécsi mester

Véber György az új pécsi mester

Véber György, az újpestiek egykori klasszis focistája pénteken elfogadta a pécsi klub ajánlatát és 2+1 évre kötelezte el magát Újmecsekalján. A PMFC-MATIAS frissen kinevezett vezetőedzője a klub hivatalos honlapján nyilatkozott terveiről.

Mint mondta, szakmai karrierjét illetően feltétlenül előrelépésként éli meg a lehetőséget.

„Edzőként eddig mindig az NB II-ből indulva jutottam el aktuális csapatommal a legfelső osztályba. Most egy tradicionális, komoly múltú és biztató jelenű klubnál építhetek csapatot az NB I-ben. Nagyon tetszett a csapat előző szezonbeli játékstílusa, ezt szeretném folytatni, és képességeink és erőnk szerint továbbfejleszteni” – mondta a tréner.

Kijelentette: fontos, hogy megmaradjanak a tehetséges, helyi kötődésű fiatalok a keretben és a kezdőcsapatban.

Véber György

„Matyi Dezső tulajdonos kérése is az volt, hogy látványos, szórakoztató focit játsszunk az eredmények érdekében és a közönségünk szórakoztatására. A feladat szakmailag is komoly kihívás lesz, de a feltételek adottak, így csak rajtunk múlik a sikeresség. Remélem, törekvéseinket a szurkolók is segíteni fogják” – ismertette terveit a mesteredző.

Beszámolt arról is, hogy a felkészülés június 25-én kezdődik a következő szezonra. Itthon készül a rajtra a csapat, de felkészülési meccsek sora vár a srácokra.

Pécsről azt mondta, eddig többnyire ellenfélként focimeccsek kapcsán járt a városban, de így is azt gondolja, hogy Pécs az ország egyik legszebb települése. „18 hónapos kisfiam, Dávid és feleségem, Zsuzsanna is velem tart majd a Mecsek lábához, így biztosan lesz alkalmunk sütkérezni a mediterrán napsütésben és remélhetőleg a sikerekben is” – vetítette előre a következő időszakot.

Véber György 1969. július 25-én született Szegeden. Labdarúgó pályafutását a Tisza-parti városban kezdte el, később többek között a Győri ETO és az Újpesti Dózsa együtteseiben is futballozott. A lila-fehéreknél igazi közönségkedvencnek számított, itt érte el pályafutása legnagyobb sikereit, karrierje azonban nem tudott kiteljesedni egy 1998-ban elszenvedett súlyos lábtörés miatt. Ennek ellenére háromszor a címeres mezt is magára ölthette és 2003-ig aktívan futballozott. Akkor a REAC-tól vonult vissza.

Karrierje lezárultával edzőként kezdett dolgozni: az Újpest FC-Fót csapata mellett a Mosonmagyaróvár és Balatonlelle csapatait is trenírozta. 2008-tól 2011-ig a Lombard Pápa vezetőedzője volt. A csapattal 2009-ben visszakerült az első osztályba. Az NBI-es bemutatkozása sikeres volt, egykori csapatát az Újpestet 3:0 arányban győzték le.

A következő két évben sikerek és kudarcok egyaránt jellemezték a csapat szereplését, végül mindkét évben sikerült megtartani az NB I-es tagságot. Véber György legutóbb a Mezőkövesd vezetőedzői teendőit látta el: irányítása alatt a kék-sárga alakulat története során először harcolta ki az NB I-es szereplést, azonban nem sokkal a 2013-2014-es szezon vége előtt Matyóföldön búcsút intettek a kiváló trénernek.

Fotó: foci-live.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő