Versennyel avatják a kertvárosi kerékpárparkot

Újabb mérföldkőhöz érkezett a PSN Zrt. kertvárosi kerékpáros parkjának tavaly megkezdett kialakítása, hiszen május 30-án, szombaton pályaavató versenyen vehetik birtokba a létesítményt a bringások.

A kerékpárszövetség ötmilliós támogatásával, illetve nem kis részben a PSN Zrt. Sportiskola hegyikerékpárosainak kétkezi munkájából épült parkban május 30-án, szombaton két versenyszámban mérhetik össze tudásukat a bringások: a four cross és pump track képviselőinek minél gyorsabban kell teljesíteniük az akadályokból álló terepet.

biciklipálya

– A four cross kieséses verseny, ahol négyen kerekeznek egymás mellett ugyanazon a természetes vagy mesterséges akadályokkal teletűzdelt pályán. A két leggyorsabb célba érkező jut tovább a következő fordulóra.

A pump track földbuckákból, ugratókból, kanyarokból álló terepén tekerés nélkül, a testsúly áthelyezésével kell minél gyorsabban haladni – ismertette a különböző szakágakat a PSN Zrt. Sportiskola hegyikerékpáros szakosztályának versenyző-edzője, Papp Norbert.

biciklipálya

A versenyre ingyenesen nevezhetnek a profi és amatőr sportolók gyermek (14 éves korig), női, férfi, merev vázas, összteleszkópos kategóriákban.

A program a szabadedzéssel kezdődik 10 órakor, a döntőket 15 órától rendezik.

A nézők ugyancsak díjmentesen szurkolhatnak a kerékpárosoknak, illetve ismerkedhetnek a parkkal, amely a tervek szerint júniustól a szélesebb kerékpáros-közönség előtt is részlegesen nyitva áll majd.

Hirdetés