5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportVeterán és fiatal vívóink is remekeltek

Veterán és fiatal vívóink is remekeltek

Remek eredményeket értek el a negyven év felettiek országos bajnokságán a napokban a pécsi veterán vívók Törökbálinton, de a fiatalok sem vallottak szégyent Debrecenben.

A női párbajtőr 40+ mezőnyében a hosszú idő óta először versenyt vállaló Haraszti Krisztina ezüstérmet szerzett, miután fordulatos és szoros asszóban klubtársát, a végül bronzhelyezést szerző Póka Beát is legyőzte. A férfi párbajtőrözők hetven év felettiek korosztályában Benedek Dezső szerzett bronzérmet. Az ötven év felettieknél Rab Attila védte meg tavalyi bajnoki címét óriási küzdelmek után.

A veterán korcsoport újoncai közül, a negyven felettiek versenyén házi negyeddöntőt vívott egymással Mátyás Pál és Plazzeriano Gábor, melyet Gábor nyert meg, aki végül a második helyet szerezte meg, míg klubtársa ötödik lett.

vívás (1)

A Benedek Dezső, Rab Attila, Mátyás Pál és Plazzeriano Gábor alkotta PTE-PEAC csapata ezüstérmet szerzett a csapatverseny során.

A fiatalok sem maradtak verseny és eredmény nélkül, a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Országos Bajnokságán a napokban Debrecenben Berta Dániel lett harmadik, a női mezőnyben Nyikos Zsófia az ötödik, Ben Jaballah Dora a hetedik, Öhlmüller Sarolta a tizenegyedik, Mansouri Maja pedig a tizenkettedik helyen végzett. A PTE női párbajtőrözői csapatban is megmérettették magukat: öt felsőoktatási intézmény legjobbja lett a PTE női párbajtőrcsapata! Az egyéni eredmények alapján a tábla egyes helyéről kezdő csapat előbb legyőzte az ELTE 2, majd a döntőben a BME csapatát – megszerezve ezzel az aranyérmet érő helyezést.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő